Zuid-Afrika safari aan de Kaapse kust

Safari aan de Kaapse kust

Zuid-Afrika safari prive

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Port Elizabeth
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 645,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. 4 wildactiviteiten

Voor reizigers die niet naar Kruger gaan, maar wel een out in Africa ervaring willen, hebben we deze Kaapstreek safari bouwsteen ontwikkeld. Laat je twee dagen verwennen in een kleinschalige en luxe safarilodge in een privé reservaat aan de oevers van een kronkelende rivier. Je privé ranger is zeer ervaren en geeft je tijdens de gamedrives (dé activiteit om wild te spotten) uitleg over de dieren, waaronder de Big Five, zebra’s en giraffes. Houd je camera gereed want je weet nooit wat er voor je lens verschijnt. Aangezien de lodge op een schiereiland staat en er geen restaurants in de buurt zijn, hebben we de maaltijden opgenomen in deze bouwsteen. Het Out of Africa gevoel werd voor ons compleet toen we na een kampvuur onder de sterren via een met olielampen verlichte pad naar de safaritent liepen om met nachtelijke bushgeluiden in slaap te vallen. In totaal maak je vier game drives met ervaren gidsen en word je flink in de watten gelegd met lekker eten en drinken en de persoonlijke uitleg die de gids je geeft.

Overnachten: 2 nachten in Out of Afrika luxe safaritent
Excursie: 4 wildactiviteiten
Transport: boottransfers
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner, alle drankjes
Overig: beveiligde parkeerplaats
  • autohuur

  • fooien

 Zuid-Afrika safari prive - Uitzicht bij je prive safari reservaatDag 1  Zuid-Afrika safari prive: aankomst privé wildreservaat

Zorg dat je rond 11h15 in het slaperige dorp Kenton on Sea bent. Je hebt dan voldoende tijd om de auto op de beveiligde parkeerplaats te zetten en naar de boot te wandelen die om 12h00 vertrekt. In een kleine boot vaar je in drie kwartier over een kronkelende rivier naar je privé safarilodge. Langs de oever gaat een met bomen begroeide bergwand steil omhoog. Houd je verrekijker paraat, want met een beetje geluk zie je onderweg kleine dieren of zeldzame vogels. Het is net alsof je door de jungle vaart, maar dan in Afrika. Bij aankomst in de rivierlodge is de tafel in de schaduw van de bomen gedekt en kun je aanschuiven voor een uitgebreide lunch met de rangers. De lodge waar je de komende dagen verblijft is gebouwd van natuurlijke materialen middenin het bos. Er zijn slechts tien safaritenten waardoor het echt kleinschalig is en je deze beleving niet met veel andere reiziger hoeft te delen.

Olifanten tijdens je Zuid-Afrika safari Over houten wandelpaden, net boven het gras, kom je bij je safaritent. Het tentdoek is gespannen onder een houten dak en elke tent heeft een eigen veranda met stoelen. De tent is comfortabel ingericht met bedden en een safari badkamer. De douche en de wasbak zijn volledig van hout gemaakt en warm water wordt op een vuurtje gestookt. In de namiddag trek je met de ranger het uitgestrekte Big 5 reservaat in. Het is een professionele gids die je alles leert over de bush en de dieren. Aan de hand van bij elkaar verzamelde uitwerpselen laat hij zien hoe je dieren opspoort en kunt volgen. Je sluit de gamedrive met een typische Afrikaanse sundowner (drankje) in je hand terwijl de zon achter de horizon verdwijnt. Terug in het kamp schuif je bij de boma (het kampvuur) aan voor het diner. Je zit (als je wilt) tot in de late uurtjes onder de sterrenhemel voordat je via het met olielampen verlichte pad je tent opzoekt. ’s Avonds vind je een ‘bedtime story’ op je kussen en val je in slaap met de bushgeluiden om je heen.

Kanoën tijdens je Zuid-Afrika reisDag 2: safari luxe safarilodge

Bij het eerste daglicht word je gewekt door het gefluit van de vogels. Na een licht ontbijt ga je met de ranger op pad voor een ochtend game drive. De buffels kijken je nog wat slaperig aan terwijl de impala’s zich wild springend uit de voeten maken. Terwijl je bij de waterpoel stopt voor een kop koffie word je nieuwsgierig aangestaard door een paar grote bruine giraffenogen. Als je maag begint te rommelen, staat er in het kamp een uitgebreid ontbijt op je te wachten. Vervolgens heb je tijd om te ontspannen want in de namiddag ga je weer de bush in. Je vervelen is echter nergens voor nodig; maak een extra gamewalk of reserveer een massage op je veranda. Zelf gooiden we ons hengeltje uit vanaf de steigers en peddelden we in een kajak over de rivier; gelukkig zijn hier geen krokodillen of nijlpaarden te bekennen.

Neushoorn - safari reizen Zuid-Afrika Dag 3: vertrek uit je safarilodge

Vandaag neem je afscheid van het kamp en de vriendelijke medewerkers. Maar niet voordat je nog een ochtend safari in de 4×4 jeep hebt gemaakt. Na het ontbijt stap je in de boot en vaar je stroomafwaarts naar de monding van de Indische Oceaan. Hier haal je de huurauto weer op en vervolg je de reis. Wil je nu zelf als ranger door een wildpark speuren, reis dan verder met Addo’s grijze reuzen. Indien je de Zuid-Afrika reis met deze safari hebt afgesloten, lever je de huurauto in Port Elizabeth in en vlieg je terug naar huis.

Reiziger Ellen aan het woord:

“Je leest het in de beschrijving: twee nachten in een privé reserveraat met verschillende game drives. Klinkt al goed, maar de werkelijkheid was nog zoveel beter. Met een boot (drankje erbij) werden we naar het Forest Camp  gebracht. Daar zijn we twee dagen in alle opzichten verwend: prachtige, luxe tenten (nou ja…. tenthuisjes), heerlijke maaltijden, vriendelijke staf én game drives met een deskundige gids én heel veel dieren. Weer meer kersjes op de taart: een kudde olifanten die langs de auto loopt, een half uur naar een leeuwin met twee welpjes van 9 weken mogen kijken, een luxe picknick met wonderschoon uitzicht. Wonderschoon.”

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan