safari prive park

Safari! Safari!

Kruger-safari

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Panoramaroute – Private Game Reserve – Krugerpark
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: vanaf € 463,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. gamewalk en gamedrive

Je gaat op safari! Na een eerste overnachting tussen de bananenplantages in Blyde River regio rijd je naar een betaalbare en kleinschalige bushlodge aan de rand van het Kruger Park. ’s Avonds is het heerlijk toeven bij het knisperende kampvuur met een Afrikaanse maaltijd en een fonkelende sterrenhemel boven je. Met een ervaren ranger speur je de bush af naar wild; te voet of in een open safari truck. De kans dat je veel wild ziet, is groot. Het gebied waar je verblijft heeft een relatief klein oppervlakte vergeleken met Kruger waardoor de dieren makkelijker te spotten zijn. Je komt tot een paar meter (soms zelfs dichter bij) van het grote wild; een neushoorn naast je auto of een giraffe die voor je uit loopt. Je krijgt een 'bush' introductie van de ranger die goed van pas komt als je hierna zelf op zoek gaat naar olifanten, zebra’s en leeuwen tijdens je Kruger safari. Een ideale combinatie vinden wij.

Overnachten: 1 nacht in centraal gelegen guesthouse, 2 nachten in sfeervolle safari lodge en 1 nacht in het zuiden van het Krugerpark
Excursie: game walk en game drive in Private Game Park
Transport: geen
Maaltijden: 3x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
  • autohuur

  • maaltijden naast de genoemde inclusieve maaltijden

  • fooien

  • entreegelden

Uitzicht bij HazyviewDag 1 – aankomst in Blyde River regio

Reistijd circa 5,5 uur, 400 km

Vanuit Johannesburg of Pretoria vertrek je per huurauto over de autoweg richting het Krugerpark. Zelf rijden in Zuid-Afrika is ideaal: de wegen zijn over het algemeen goed en een auto geeft je alle vrijheid. Het links rijden is misschien wel even vreemd, maar na een paar tegenliggers, bochten en stoplichten waren wij al snel gewend. Wanneer je de stad uitrijdt, wordt het landschap weidser en heuvelachtiger. Je komt steeds minder verkeer tegen en in de verte doemen de toppen van de Drakensbergen op. Aangezien je niet in één dag door kunt rijden naar je privésafaripark, plannen we een tussenstop in tussen de groene heuvels van Blyde River regio. Je slaapt in één van de guesthouses in deze regio. De volgende dag heb je voldoende tijd voor een aantal highlights van de Panoramaroute. Bezoek de Blyde River Canyon, de Three Rondavels of Bourke’s Luck Potholes.

Dag 2 – Panoramaroute – Private Game Park

Reistijd circa 4 uur, 200 km

Vandaag rijd je vanuit Blyde River regio naar je bushlodge in een van de privéreservaten rondom Kruger. Een kleine omweg langs de Panoramaroute is wel de moeite waard. Door eeuwen wind en erosie zijn er bizarre rotsformatie gevormd. Zo kijk je uit op de 700 meter diep uitgesleten Blyde River Canyon of kijk je vanaf Gods Window bij helder weer over het Krugerpark tot aan Mozambique. Aan het eind van de rit verruil je de asfaltweg voor een hobbelige zandweg door de bush. Hier kun je direct je eerste kleine wild tegenkomen, dus houd je camera gereed en schrik niet als er een zebra de weg oversteekt. Je slaapt twee nachten in een privéreservaat dat tegen het Krugerpark aanligt. Tijdens onze speurtocht naar bijzondere plekjes vonden we in dit gebied verschillende kleinschalige bushlodges en tented camps. Het zijn intieme en knusse plekjes midden in in de bush met maar enkele kamers of comfortabele safaritenten. ’s Avonds was het heerlijk vertoeven bij het knisperende kampvuur onder de fonkelende sterrenhemel.

Leeuwen in het nationaal parkDag 3 – op safari in het private game park

Je slaapt in de bushlodge op basis van full board: ontbijt, lunch en diner zijn inclusief. Ook zijn twee game-activiteiten inbegrepen. Onder begeleiding van een ervaren ranger maak je op de tussendag een game walk én game drive in een open safaritruck. De gids geeft je een goede bush introductie, terwijl jullie speuren naar wild. Je ziet grote groepen antilopen, kleine zwijntjes en giraffes. Natuurlijk hoop je ook op een groep slapende leeuwen, tetterende olifanten of een jagend luipaard. Doordat je met een ervaren gids de bush in gaat, is de kans groter dat je ook de Big Five zal zien. Zij kunnen de sporen volgen en weten vaak waar het wild zich ongeveer bevindt. Tussen de game-activiteiten door kun je bij het zwembad genieten van je boek met de bushgeluiden op de achtergrond.

Olifanten spotten in Kruger ParkDag 4 – Kruger-safari – Kruger National Park

Reistijd circa 4 uur, 225 km

Na het ontbijt neem je afscheid van de bushlodge en trek je er weer zelf op uit. Na de gamedrive met gids, ben je vandaag zelf de ranger. Met eigen auto rijd je door het Krugerpark en speur je naar wild. Neem de tips van de gids mee, des te groter is de kans op veel wild. Bij de ingang van het park kochten we een plattegrond om zelf de route uit te stippelen naar een van de zuidelijke camps. Probeer ook waterplaatsen in de route op te nemen, hier zit vaak veel wild bij elkaar. Je mag in het park niet harder dan veertig kilometer per uur en het park is groter dan je denkt. De hekken van de camps sluiten bij zonsondergang, dus houd rekening met de afstand. Je slaapt in het park in een typische rondavel of bungalow. De camps hebben een bar, restaurant en winkeltje, dus het avondeten is makkelijk te regelen. De campsites in de parken worden door de overheid gerund en zijn ingericht voor veel toeristen. Je verblijft hier dan ook niet voor de gezellige sfeer of voor de bijzondere accommodatie, maar wel omdat je in het park zit en daardoor van zonsopgang tot aan zonsondergang wild kunt spotten.

Zuid-Afrika reizen Dag 5 – vertrek uit Kruger

Krijg je geen genoeg van wild, dan kun je vandaag nog een laatste keer vroeg op. Vanaf zonsopgang is het park open en zo heb je nog een paar extra safari-uren. In de nacht zijn de dieren het meest actief, waardoor je ’s morgens vroeg de meeste kans op actie hebt. Via de zuidelijke poort rijd je het park uit richting het koninkrijk Swaziland. Kijk hier voor de aansluitende cultuur- en natuurbouwsteen ‘Dwars door Swaziland‘.

Restcamps Krugerpark – Midden, Noord en Zuid

Naast de zuidelijk restcamps hebben we ook mooie kampen in centraal en noord Kruger. In de drukbezochte periodes maken we hier gebruik van zodat je de massa van toeristen in het zuiden omzeilt. Je route wijzigt dan in volgorde maar zeker niet in beleving. Alle elementen die deze bouwsteen zo leuk maken blijven behouden.

Je hebt een extra overnachting nodig omdat de afstand naar Kruger midden en noord groter is. Dit nemen we mee in je reisplanning.

Heb je sowieso interesse in het bezoeken van het minder druk bezochte Kruger midden of Kruger noord? Laat het ons weten. 

Reizigers Anita en Hans aan het woord:

“Overweldigend om dit mee te maken en gaaf om te zien hoe dieren, die je in Nederland alleen in de dierentuin ziet, nu in hun omgeving rondlopen en ze dan te observeren. De rangers van de lodge nemen je mee voor een bushwalk en een middag/ vroege avond gamedrive. Je ziet en hoort van alles. Dit helpt je  om later zelf in het Krugerpark op zoek te gaan naar wild. Het verblijf hier was er een om nooit meer te vergeten, mooie kamers, prachtige tuin met zwembad en af en toe bezoek van zebra’s, struisvogels, aapjes en impala’s. Af en toe een giraf en verder natuurlijk kleinere dieren zoals mooie gekleurde vogels.”

Deze bouwsteen is goed te combineren met...