Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Safari! Safari!

  Kruger-safari

  Safari! Safari!
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Panoramaroute – Private Game Reserve – Krugerpark
  Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
  Reissom: € 399,- p.p. bij 2 personen

  Je gaat op safari! Na een eerste overnachting tussen de bananenplantages in Hazyview rijd je naar een betaalbare en kleinschalige bushlodge aan de rand van het Kruger Park. ’s Avonds is het heerlijk toeven bij het knisperende kampvuur met een Afrikaanse maaltijd en een fonkelende sterrenhemel boven je. Met een ervaren ranger speur je de bush af naar wild; te voet of in een open safari truck. De kans dat je veel wild ziet, is groot. Het gebied waar je verblijft heeft een relatief klein oppervlakte vergeleken met Kruger waardoor de dieren makkelijker te spotten zijn. Je komt tot een paar meter (soms zelfs dichter bij) van het grote wild; een neushoorn naast je auto of een giraffe die voor je uit loopt. Je krijgt een 'bush' introductie van de ranger die goed van pas komt als je hierna zelf op zoek gaat naar olifanten, zebra’s en leeuwen tijdens je Kruger safari. Een ideale combinatie vinden wij.

  Overnachten: 1 nacht in centraal gelegen guesthouse, 2 nachten in sfeervolle safari lodge en 1 nacht in het zuiden van het Krugerpark
  Excursie: game walk en game drive in Private Game Park
  Transport: geen
  Maaltijden: 3x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
  • autohuur

  • maaltijden naast de genoemde inclusieve maaltijden

  • fooien

  • entreegelden

  Uitzicht bij HazyviewDag 1 – aankomst in Hazyview

  Reistijd circa 5,5 uur, 400 km

  Vanuit Johannesburg of Pretoria vertrek je per huurauto over de autoweg richting het Krugerpark. Zelf rijden in Zuid-Afrika is ideaal: de wegen zijn over het algemeen goed en een auto geeft je alle vrijheid. Het links rijden is misschien wel even vreemd, maar na een paar tegenliggers, bochten en stoplichten waren wij al snel gewend. Wanneer je de stad uitrijdt, wordt het landschap weidser en heuvelachtiger. Je komt steeds minder verkeer tegen en in de verte doemen de toppen van de Drakensbergen op. Aangezien je niet in één dag door kunt rijden naar je privésafaripark, plannen we een tussenstop in tussen de groene heuvels van Hazyview. Je slaapt in een guesthouse, dat veelal door een familie wordt gerund en slechts enkele kamers heeft. Hierdoor hangt er een huiselijke sfeer en is de service persoonlijk. In sommige guesthouses kun je ’s avonds een hapje eten, maar mocht je de voorkeur geven aan een lokaal restaurantje, dan rijd je in tien minuten naar het dorpscentrum.

  Dag 2 – Blyde River Canyon – Private Game Park

  Reistijd circa 4 uur, 200 km

  Vandaag rijd je vanuit Hazyview naar je bushlodge in een van de privéreservaten rondom Kruger. Een kleine omweg langs de Panoramaroute is wel de moeite waard. Door eeuwen wind en erosie zijn er bizarre rotsformatie gevormd. Zo kijk je uit op de 700 meter diep uitgesleten Blyde River Canyon of kijk je vanaf Gods Window bij helder weer over het Krugerpark tot aan Mozambique. Aan het eind van de rit verruil je de asfaltweg voor een hobbelige zandweg door de bush. Hier kun je direct je eerste kleine wild tegenkomen, dus houd je camera gereed en schrik niet als er een zebra de weg oversteekt. Je slaapt twee nachten in een privéreservaat dat tegen het Krugerpark aanligt. Tijdens onze speurtocht naar bijzondere plekjes vonden we in dit gebied verschillende kleinschalige bushlodges en tented camps. Het zijn intieme en knusse plekjes midden in in de bush met maar enkele kamers of comfortabele safaritenten. ’s Avonds was het heerlijk vertoeven bij het knisperende kampvuur onder de fonkelende sterrenhemel.

  Leeuwen in het nationaal parkDag 3 – op safari in het private game park

  Je slaapt in de bushlodge op basis van full board: ontbijt, lunch en diner zijn inclusief. Ook zijn twee game-activiteiten inbegrepen. Onder begeleiding van een ervaren ranger maak je op de tussendag een game walk én game drive in een open safaritruck. De gids geeft je een goede bush introductie, terwijl jullie speuren naar wild. Je ziet grote groepen antilopen, kleine zwijntjes en giraffes. Natuurlijk hoop je ook op een groep slapende leeuwen, tetterende olifanten of een jagend luipaard. Doordat je met een ervaren gids de bush in gaat, is de kans groter dat je ook de Big Five zal zien. Zij kunnen de sporen volgen en weten vaak waar het wild zich ongeveer bevindt. Tussen de game-activiteiten door kun je bij het zwembad genieten van je boek met de bushgeluiden op de achtergrond.

  Olifanten spotten in Kruger ParkDag 4 – Kruger-safari – Kruger National Park

  Reistijd circa 4 uur, 225 km

  Na het ontbijt neem je afscheid van de bushlodge en trek je er weer zelf op uit. Na de gamedrive met gids, ben je vandaag zelf de ranger. Met eigen auto rijd je door het Krugerpark en speur je naar wild. Neem de tips van de gids mee, des te groter is de kans op veel wild. Bij de ingang van het park kochten we een plattegrond om zelf de route uit te stippelen naar een van de zuidelijke camps. Probeer ook waterplaatsen in de route op te nemen, hier zit vaak veel wild bij elkaar. Je mag in het park niet harder dan veertig kilometer per uur en het park is groter dan je denkt. De hekken van de camps sluiten bij zonsondergang, dus houd rekening met de afstand. Je slaapt in het park in een typische rondavel of bungalow. De camps hebben een bar, restaurant en winkeltje, dus het avondeten is makkelijk te regelen. De campsites in de parken worden door de overheid gerund en zijn ingericht voor veel toeristen. Je verblijft hier dan ook niet voor de gezellige sfeer of voor de bijzondere accommodatie, maar wel omdat je in het park zit en daardoor van zonsopgang tot aan zonsondergang wild kunt spotten.

  Zuid-Afrika reizen Dag 5 – vertrek uit Kruger

  Krijg je geen genoeg van wild, dan kun je vandaag nog een laatste keer vroeg op. Vanaf zonsopgang is het park open en zo heb je nog een paar extra safari-uren. In de nacht zijn de dieren het meest actief, waardoor je ’s morgens vroeg de meeste kans op actie hebt. Via de zuidelijke poort rijd je het park uit richting het koninkrijk Swaziland. Kijk hier voor de aansluitende cultuur- en natuurbouwsteen ‘Dwars door Swaziland‘.

  Deze bouwsteen is goed te combineren met...