Zuid-Afrika Pretoria een ontspannen beginnetje

Een ontspannen beginnetje

Zuid-Afrika Pretoria

  • Overnachten
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Pretoria of Johannesburg
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: vanaf € 54,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. ontbijt

Wanneer je voet zet op Afrikaanse bodem begint je Zuid-Afrika avontuur. Op de luchthaven van Johannesburg haal je de huurauto en rijd je op je gemak naar het op ca 50 km noordelijker gelegen Pretoria. De plek Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika, wat je terug ziet in imposante regeringsgebouwen. De stad ligt in een vruchtbare vallei en wordt omgeven door groen begroeide heuvels. In het centrum vind je het Voortrekkersmonument, opgericht ter nagedachtenis aan een reeks van gebeurtenissen in de (blanke) geschiedenis. Dit is voor de Zuid-Afrikanen een bijzondere plek en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Zuid-Afrikaanse stad. ’s Middags wandel je op je gemak langs de highlights van de stad.

Als je vlucht ’s avonds aankomt (KLM), raden we je aan om in Johannesburg te overnachten. Je hoeft dan niet na aankomst in het donker naar Pretoria te rijden. We regelen een transfer naar je accommodatie buiten het drukke centrum en de volgende ochtend wordt je huurauto afgeleverd. Meer informatie lees je onderaan de pagina.

Overnachten: 1 nacht in centraal gelegen guesthouse
Excursie: geen
Transport: geen (Pretoria), transfer van luchthaven naar accommodatie (Johannesburg)
Maaltijden: 1x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • optionele excursies

  • fooien

Pretoria museum - Zuid-Afrika reizenDag 1: aankomst in Johannesburg Zuid-Afrika – Pretoria

reistijd: circa 45 min

Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar je slaapplek in Pretoria. Het links rijden is misschien even wennen, maar na een paar bochten weet je niet beter. Je laat het hectische Johannesburg achter je en stuurt richting Pretoria. Pretoria is een rustige plaats, gelegen in een groene vallei met een aantal bezienswaardigheden. Een ontspannen begin van je Zuid-Afrika reis, vinden wij. Je slaapt in een huiselijk guesthouse, gerund door een echtpaar en wordt verwelkomd alsof je na een lange reis weer thuis komt. De kamers zijn verzorgd ingericht met douche/toilet, cv/fan en thee- en koffie-apparaat. Zuid-Afrika heeft geen of 1 uur tijdsverschil, dus je hebt de middag om de stad te bezoeken. Op 10 minuten rijden vind je de bekende bezienswaardigheden in Pretoria: zoals het Voortrekkersmonument van Zuid-Afrika en de Union buildings (regeringsgebouwen). Als je ’s middags wilt acclimatiseren en bijkomen van de vlucht, dan kan dat uitstekend in de palmentuin met ligstoelen om het zwembad. Heb je ’s avonds geen fut om op zoek te gaan naar een restaurant, dan is er een ‘delivery service’. Diverse nabij gelegen restaurants brengen op verzoek diner ‘aan huis’.

Rondreis Zuid-Afrika - leeuw op wegDag 2: vertrek Pretoria

Na het ontbijt ben je klaar om te vertrekken. Heb je interesse in de geschiedenis van de Apartheid, dan raden we het aan om een extra dag in Pretoria te blijven zodat je tijd hebt om het Apartheidsmuseum te bezoeken. Laat het ons weten in je reisaanvraag voor je Zuid-Afrika reis.

Vanuit Pretoria vervolg je de reis richting het Kruger Park. De komende dagen ga je namelijk op Kruger-safari. In de bouwsteen Safari! Safari! (Kruger Park) maak je een combinatie tussen gamedrives (dé safari activiteit waarbij je op zoek gaat naar wilde dieren) met professionele gidsen en avontuurlijk zelf rijden door het Krugerpark. Kies voor onze ultieme bushbeleving, Bush op z’n best, als je wilt slapen in een safaritent of -hutje in een wildpark. ’s Nachts val je in slaap met de geluiden van de bush en de volgende ochtend zie je de sporen van de dieren in het kamp.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Een ontspannen beginnetje - Johannesburg (bij late aankomst op de airport bijv. bij KLM vluchten)

Reissom: € 45,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: transfer en overnachting met ontbijt

Indien je ‘s avonds aankomt in Johannesburg, vinden wij het prettig om niet lang onderweg te zijn naar je accommodatie. Je wordt op de luchthaven opgehaald en in ongeveer 15 minuten naar een lodge gebracht buiten het drukke centrum van Johannesburg. De ruime kamers zijn schoon en verzorgd, zonder extra poespas. Op je kamer kun je een kop thee of koffie maken. Mocht je nog zin hebben in iets anders, dan is er een automaat met repen en nootjes en zelfs bier of wijn. Tip; probeer op de luchthaven of met je chauffeur alvast kleingeld te wisselen. Dit heb je voor de automaat nodig. Voor de lodge ligt een groot grasveld waar klein wild op graast. Als je ’s morgens de gordijnen opent, is de kans groot dat er een impala, struisvogel of springbok voor je raam langs loopt. Zo kom je alvast een beetje in de safarisfeer. Na het ontbijt wordt de huurauto afgeleverd en ben je klaar om je reis te vervolgen met één van onze Kruger safari-bouwstenen.

Welke optie wil je aanvragen?

Een ontspannen beginnetje
Een ontspannen beginnetje - Johannesburg (bij late aankomst op de airport bijv. bij KLM vluchten)
x