Zuid-Afrika Pretoria een ontspannen beginnetje

Een ontspannen beginnetje

Zuid-Afrika Pretoria

  • Overnachten
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Keuzeopties
  • Kaart
Reisschema: Pretoria of Johannesburg
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: vanaf € 56,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. ontbijt

Wanneer je voet zet op Afrikaanse bodem begint je Zuid-Afrika avontuur. Bij de luchthaven van Johannesburg haal je de huurauto op en dan rijd je op je gemak naar het vijftig kilometer noordelijker gelegen Pretoria. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika, wat je terug ziet in imposante regeringsgebouwen. De stad ligt in een vruchtbare vallei en wordt omgeven door groen begroeide heuvels. ’s Middags wandel je op je gemak langs de highlights van de stad.

Als je vlucht ’s avonds aankomt, raden we je aan om in Johannesburg te overnachten. Je hoeft dan niet na aankomst in het donker naar Pretoria te rijden. We regelen een transfer naar je accommodatie in de omgeving van het vliegveld. De huurauto wordt de volgende ochtend afgeleverd. Meer informatie lees je onderaan de pagina.

Overnachten: 1 nacht in centraal gelegen guesthouse
Transport: geen (Pretoria), transfer van luchthaven naar accommodatie (Johannesburg)
Maaltijden: 1x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Keuzeopties voor je verblijf:
- slaap i.p.v. in Pretoria in ons airporthotel bij Johannesburg

Excursies die je toe kunt voegen:
- fietstocht door Soweto

Kijk hier voor alle keuzeopties in Pretoria.

Pretoria museum - Zuid-Afrika reizenDag 1 – aankomst in Johannesburg Zuid-Afrika – Pretoria

reistijd: circa 45 min

Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar je slaapplek in Pretoria. Het links rijden is misschien even wennen, maar na een paar bochten weet je niet beter. Je laat het hectische Johannesburg achter je en stuurt richting Pretoria. Pretoria is een rustige plaats, gelegen in een groene vallei met een aantal bezienswaardigheden. Een ontspannen begin van je Zuid-Afrika-reis, vinden wij. Op een kleine afstand vind je de bekende bezienswaardigheden in Pretoria, zoals het Voortrekkersmonument van Zuid-Afrika en de Union Buildings (regeringsgebouwen). Als je ’s middags wilt acclimatiseren en bijkomen van de vlucht, dan kan dat uitstekend in de palmentuin met ligstoelen om het zwembad.

olifant uit auto zuid afrikaDag 2 – vertrek Pretoria

Na het ontbijt ben je klaar om te vertrekken. Heb je interesse in de geschiedenis van de apartheid, dan raden we het aan om een extra dag in Pretoria te blijven zodat je tijd hebt om het Apartheid Museum te bezoeken.

Vanuit Pretoria vervolg je de reis richting het Kruger Park. De komende dagen ga je namelijk op Kruger-safari. In de bouwsteen Safari! Safari! (Kruger Park) maak je een combinatie tussen game drives (dé safari-activiteit waarbij je op zoek gaat naar wilde dieren) met professionele gidsen en avontuurlijk zelf rijden door het Krugerpark. Kies voor onze ultieme bushbeleving, Bush op z’n best, als je wilt slapen in een safaritent of -hutje in een wildpark. ’s Nachts val je in slaap met de geluiden van de bush en de volgende ochtend zie je de sporen van de dieren in het kamp.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele excursie: fietstocht door Soweto

Reissom: € 97,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: fietstocht inclusief gids, lunch en transfers

Fiets onder begeleiding van een gids door een van de bekendste townships van Zuid-Afrika, Soweto. Soweto staat voor South Western Township en ligt enkele kilometers buiten het centrum van Johannesburg. Je komt langs de traditionele shebeens (bars) en langs de huizen van Nobelprijswinnaars Nelson Mandela en Desmond Tutu. De fietstocht duurt een halve dag en sluit je af met een lunch. Transfers van en naar het begin-/eindpunt van de fietstour in Soweto zijn inbegrepen, zodat je niet met je eigen huurauto de township in hoeft.

 

Verander je verblijf: slaap in een airporthotel bij Johannesburg

Reissom: € 57,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: transfer en overnachting met ontbijt

Als je ‘s avonds laat aankomt in Johannesburg, vinden wij het prettig om niet lang onderweg te zijn naar je accommodatie. Je wordt op de luchthaven opgehaald en in ongeveer tien minuten naar een lodge gebracht in de buurt van het vliegveld (i.p.v. naar Pretoria). De kamers zijn schoon, verzorgd en voorzien van de nodige faciliteiten. De volgende ochtend wordt na het ontbijt de huurauto afgeleverd en ben je klaar om je reis te vervolgen met een van onze Kruger safari-bouwstenen.

Welke optie wil je aanvragen?

Een ontspannen beginnetje
Optionele excursie: fietstocht door Soweto
Verander je verblijf: slaap in een airporthotel bij Johannesburg
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan