Wandelsafari Big 5

Stap in het wild

Kruger wandelsafari

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kruger National Park
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten, start enkel op vrijdag
Reissom: vanaf € 510,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. wandel-, jeep- en avondsafari

Elk zintuig in je lichaam staat op scherp... voorzichtig en zo stil mogelijk volg je het spoor van een groepje leeuwen. Het is warm en stoffig en je hoort je eigen ademhaling. Plotseling staat de gewapende gids voor je stil. Een groepje impala links van je schrikt op, de leeuwen zijn nu echt dichtbij. Je ziet ze nog niet, maar voelt ze gewoon; je ruikt ongewone geuren en waant je bijna in de tijd van de grote ontdekkingsreizigers die ooit deze Afrikaanse bush doorkruisten...... Zo is het gevoel dat je krijgt op deze Kruger wandelsafari wel te omschrijven.

Het kamp waar je slaapt heeft slechts vier ruime tenten en ligt midden in een Big 5 safari gebied zonder omheining. Het kamp op zichzelf vinden wij al een hele ervaring; je bent één met de natuur en de dieren om je heen. Je dineert 's avonds in de buitenlucht rondom het kampvuur en valt in slaap met leeuwengebrul als slaapliedje.

Overnachten: 3 nachten in een kleinschalige bushcamp in Kruger (walk-in tenten) met gedeelde douche en toilet
Excursie: 3x wandelsafari, jeepsafari, avondsafari
Transport: transfer van Pretoria of Johannesburg naar Kruger National Park, safari-jeep
Maaltijden: 3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
  • drankjes

  • fooien

Dag 1 – aankomst in Kruger bush campwandersafari-met-gids

Vrijdagochtend (ca. 06.00 uur) word je bij je hotel in Johannesburg opgehaald en reis je per minibus naar het bushcamp in Kruger NP. Je slaapt middenin een Big 5 safari-reservaat zonder omheining om het kamp in één van de vier walk-in tenten. De douche en het toilet deel je met andere reizigers en elektriciteit is er niet. De bush is je thuis deze dagen. Er is een splash pool, boma, bar en restauranttent in een groene tuin. Olielampen en het kampvuur zorgen voor licht (en sfeer!) in de avonden.

Na een bush-lunch ga je van start met de eerste wandelsafari. Je leert hier hoe je zo stil en comfortabel mogelijk door de bush struint zonder dieren af te schrikken. Grote kans dat je vanmiddag giraffes, buffels of zebra’s ziet. De wandeling wordt gevolgd door een night drive waarna je terug keert naar het kamp voor een diner rond het kampvuur.

Drinkende zebra's in Kruger ParkDag 2/3 – Kruger wandelsafari

Bij de eerste zonnestralen veeg je de slaap uit je ogen. De bush ontwaakt en de dieren zijn rond dit tijdstip het meest actief. Na een snack en koffie/thee ga je snel het veld in, op zoek naar wild. Tijdens de ochtendsafari maak je vaak een lange wandeling van maximaal zes uur. De ranger ontcijfert de sporen van de nacht en geeft uitleg over alles wat hij ziet. Zebra’s lopen voorbij, impala’s grazen in het veld tot je plots neushoorns in het oog krijgt. Je sluipt dichterbij, maar blijft op veilige afstand om ze te observeren. Neushoorns hebben slecht zicht, maar zorg dat je niet in hun windrichting staat, want hun reukvermogen is des te beter.

Terug in het kamp staat de brunch voor je klaar. Daarna heb je tijd voor jezelf. Wij zochten de foto’s van de ochtendsafari uit, want we hadden er alweer te veel gemaakt. In het bushcamp kun je relaxen en even opfrissen in het zwembadje.

 

Na de lunch staat er een nieuwe safari op de planning. Per safari-kampvuursafari-jeep ga je dieper het reservaat in voor nog een bushwalk. Kun je de Big 5 al afvinken? Wij hadden een safarigids mee waarin we alle dieren die we zagen, konden afvinken. Na de wandelsafari rijdt de ranger naar een mooi plekje in het reservaat voor een echte Afrikaanse sundowner. Onder genot van een Afrikaans wijntje of Amarula en Afrikaanse snacks zoals biltong zie je de zon achter de Afrikaanse savanne ondergaan.

’s Avonds zit je rond het kampvuur voor het diner, vol met verhalen. We zaten nog uren bij het kampvuur, starend naar de sterrenhemel en luisterend naar de bushgeluiden.

Wandelsafari Big 5Dag 4 – vertrek Kruger bush camp

Op maandagmorgen sta je nog één keer vroeg op voor een korte ochtendwandeling. Haal diep adem om bushgeuren in je geheugen te grieven. Na het ontbijt neem je afscheid van je bushcamp en haal je de huurauto op in Hoedspruit om je reis te vervolgen.

Na de wandelsafari vervolg je je reis richting het zuiden. Je kunt eventueel zelf door het Kruger Park rijden en naar dieren speuren. Onze ervaring is echter dat dit na de ultieme bush- en safaribeleving van de afgelopen dagen tegen kan vallen. We raden je dan ook aan om vanuit Hoedspruit zuidwaarts te rijden naar de Blyde River Canyon. Na een nachtje in Hazyview vervolg je dan je reis richting eSwatini (voorheen Swaziland) of Knorrende nijlpaarden op bootsafari.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan