canyon's safari kruger Zuid-Afrika

Canyon’s & Safari

Tzaneen, Panoramaroute en Krugerpark safari

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Tzaneen regio, Panoramaroute en Krugerpark
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: vanaf € 350,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. Kruger dagpas

Reis van de gebaande paden naar de Tzaneen regio met groene heuvels en bananenplantages. Hier kun je hiken, bezoek het Monkey Reserve of neem een kijkje bij de Stuwdam en spot je eerste nijlpaard of krokodil. Het Krugerpark is dichtbij en dit noordelijke deel is minder drukbezocht in de zomer. Met de verschillende waterpoelen een geliefde plek voor wild. Slingerwegen dwars door valleien, de Drie Rondavels en kletterende watervallen, dat is de beroemde Panoramaroute. Wij regelen een dagpas zodat je zelf op safari kunt in het Kruger National Park. Je slaapt in knusse en kleinschalige, persoonlijke guesthouses.

Overnachtingen: 4 nachten in kleinschalige en persoonlijke guesthouses
Excursie: Krugerpark dagpas
Transport: geen
Maaltijden: ontbijt
  • maaltijden

  • Krugerpark dagpas

  • autohuur

  • fooien

  • entreegelden behalve 1x een dagpas voor het Krugerpark

Dag 1: auto ophalen, regio Tzaneen

Na het ontbijt ontmoet je onze lokale vertegenwoordiger in het hotel. Je neemt samen de route door. Eventuele vragen die je nog hebt kun je stellen en je krijgt nog wat tips voor onderweg. De huurauto wordt afgeleverd en je bent klaar om te gaan. Het links rijden is misschien wat vreemd, maar na een paar bochten waren wij al snel gewend. Zodra je de stad uit bent wordt het landschap weidser en heuvelachtiger. Er zijn veel mooie plekken voor een picknick en wandelingetje onderweg.

Je eindpunt van vandaag is de regio Tzaneen. Deze regio wordt gekenmerkt door groene heuvels en bananenplantages. Je verblijf voor de komende twee nachten is een door ons geselecteerd guesthouse. Meestal gerund door de eigenaren zelf, huiselijke sfeer en een klein aantal kamers. Hierdoor is de service vaak lekker persoonlijk. In de omgeving zijn mogelijkheden om uit eten te gaan.

Tzaneen-zuidafrika-nijlpaardDag 2: regio Tzaneen, met uitstapje Kruger?

Vandaag is een lekker dagje om bij te komen. In de verte doemen de eerste baobab bomen al op. Het speuren kan beginnen… houd je verrekijker in de aanslag. Niet veel later zijn de eerste impala’s al gespot. Dit gebied is ook erg geliefd onder de olifanten en buffels. Aan het einde van de middag rijd je terug naar Tzaneen, waar je met een goed glas wijn nog nageniet van alle bush belevenissen.

Zuid-Afrika reizen - panoramaDag 3: Panoramaroute Blyde River

Na het ontbijt zet je vandaag koers naar een van de mooiste routes in Zuid-Afrika, de Panorama Route! Deze slingerwegen gaan dwars door valleien en kletterende watervallen. Let wel op, er zitten de nodige potholes in de weg. De Drie Rondavels zijn wel echt een foto waard, wat een bijzonder natuurfenomeen.

Een leuke lunchstek onderweg is Potluck Boskombuis. Eenvoudige lokale specialiteiten worden bereid op een traditionele steenoven en daarna is het smullen aan een tafeltje direct aan de rivier. Wat een uitzicht en wat een rust! De komende dagen slaap je in een knus guesthouse met huiselijke sfeer en persoonlijke service.

Dag 4: Kruger Safari

De volgende dag regelen we een dagpas voor Kruger, zodat je de zuidkant van het park kunt ontdekken. Je overnacht nu dichterbij de gate, dus we raden je aan om in alle vroegte op pad te gaan. Je hebt dan de meeste kans dat je in de verte een leeuw hoort brullen of olifant hoort trompetteren. De late middag raden we je hier niet aan, de afstand naar Kruger en de Blyde rivier regio is zo’n uur.

Ook in de omgeving kun je van alles ondernemen. Geniet van de vele wandelroutes, maak een ritje te paard of ga mountainbiken. Ook het raften op de nabij gelegen Sabie River is een aanrader. Met ervaren gidsen en gewapend met een professionele uitrusting ervaar je de natuur vanaf het water. Geschikt vanaf 5 jaar.

Dag 5: reis verder vanuit Blyde River

Na Blyde River kun je direct door naar eSwatini (voorheen Swaziland). Vanuit het Krugerpark naar het zuiden is de snelste route dwars door dit kleine koninkrijk met onze bouwsteen ‘Dwars door Swaziland (eSwatini)‘. Een goede plek om te ontspannen na alle safaritochten.

Ook kun je ervoor kiezen om nog een extra dag safari in te plannen en na het Krugerpark in Komatiepoort te verblijven, het zuidelijkste puntje van het Kruger park.

Of terug naar Johannesburg met een tussenstop in Dullstroom is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar de luchthaven van Johannesburg.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele excursie: zipline avontuur in Hazyview

Reissom: € 33,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: ziplinen onder begeleiding

Glijd ruim een kilometer over de beboste valleien langs de Sabie Rivier naast het Krugerpark. Je stopt onderweg op een aantal verhoogde platforms. Even genieten van het natuurgebied om je heen voordat je er weer langs roesjt. De trail is 1,2 km lang en de excursie duurt circa 2,5 uur. Indien je deze excursie wilt toevoegen dan adviseren we je één nacht langer in de Blyde River regio te blijven.

Optionele excursie: raften over de Sabie Rivier

Reissom: € 26,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: raften op de Sabie River inclusief gids, uitrusting en drankjes

Een excursie voor avonturiers: 1,5 uur raften op de Sabie-rivier, een van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika om een wilde rivier te bedwingen. Nadat je je zwemvest aan hebt gedaan en je helm hebt opgezet, kan het wateravontuur beginnen. Je hebt een paar flinke stroomversnellingen nodig om in te swingen in het effectieve peddelen. Een nat pak is zeker niet uitgesloten. Wij waren na afloop best moe en genoten na afloop van een drankje aan de oever van de rivier. Indien je deze excursie wilt toevoegen dan adviseren we je één nacht langer in de Blyde River regio te blijven.

Welke optie wil je aanvragen?

Canyon’s & Safari
Optionele excursie: zipline avontuur in Hazyview
Optionele excursie: raften over de Sabie Rivier
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan
 
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK