Neushoorns in het Mkhaya Game Reserve

Swazi safari

eSwatini reis (voorheen Swaziland)

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Mkhaya Game Reserve
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 453,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. 4 game drives/walks

Heb je nog niet genoeg van het spotten van wild, dan is deze eSwatini (voorheen Swaziland) reis een goede verlenging. Als natuurliefhebber speur je tijdens game drives door het Mkhaya Game Reserve, op zoek naar giraffes, olifanten en neushoorns. Je dwaalt door de bush en je lokale gids leert je tijdens een wandeling alles over het leven in de wildernis.
Je verblijft in een half open stenen huisje, midden in de natuur. Het huisje heeft geen ramen of elektriciteit. Wij vonden juist dat de charme van deze plek. Wel is er gewoon warm water en een klamboe om je bed.

De bouwsteen is gedurende het hele jaar te boeken, maar omdat het in de Zuid Afrikaanse winter (juni tot september) flink koud kan worden, raden we deze maanden een warme pyjama aan. De eigenaar van de accommodatie zorgt voor warme dekens en een kruik in je bed.

Overnachten: 2 nachten in een huisje met rieten dak
Excursie: 3x game drives, 1 game walk
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
  • entree nationaal park

  • autohuur

  • fooien

Dag 1: Mkhaya Game Reservespringbok-zuid-afrika-rondreis

reistijd circa 4,5 uur, 300 km

Na het ontbijt rijd je vanuit het Krugerpark over het heuvelachtig en glooiende landschap naar eSwatini (voorheen  Swaziland). Je wordt om 16.00 uur verwacht bij de gate van Mkhaya Game Reserve. De auto laat je op de parkeerplaats staan, want je gaat de komende dagen met een gids op pad. Je hebt de afgelopen dagen al kunnen oefenen met het spotten van wild en met een beetje geluk zie je vanmiddag al olifanten, giraffes en neushoorns.

Je enthousiaste gids vertelt over de omgeving. Vraag hem gerust alles wat je nog wilt weten over het spotten van wild. Je game drive eindigt bij de accommodatie waar je vanavond slaapt. Deze ligt in een droge rivierbedding in het midden van het Mkhaya Game Reserve.

Kampvuur tijdens je Swaziland reisIn het kamp slaap je in een huisje met rieten dak, zonder elektriciteit of ramen. Wel kun je goed alle bushgeluiden horen. Je slaapt midden in de natuur, maar je hoeft niet bang te zijn dat de olifanten bij je naar binnen gluren. Er staat namelijk een hek om het kamp heen. Je eerste avond in het kamp eindigt met een traditioneel bushdiner rond het kampvuur. Wanneer het donker wordt, verlichten olielampen het pad naar je kamer.

Dag 2: op pad door de bushSafari-reis-Zuid-Afrika

Zodra de zon opkomt word je gewekt door de geluiden om je heen. En dat is maar goed ook, want voor een game drive is dit het beste moment van de dag. Vandaag staat in het teken van wild spotten samen met je gids. Na een kop koffie en snack ga je op safari. De bush ontwaakt: vogels tjilpen, olifanten verzamelen zich bij de waterdrinkplaats en impala’s springen door het hoge gras. Terug bij je kamp staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar.

Eind van de ochtend staat een bijzonder uitstapje gepland; je gaat met je gids te voet op pad. Je gids vertelt je onderweg veel over de planten en dieren en hoe je kunt spoorzoeken. Uiteraard blijf je op veilige afstand.

De dieren hebben ’s middags een schaduwrijk plekje opgezocht en ook jij kunt even ontspannen. Na de lunch, wanneer de zon langzaam zakt, breng je een laatste keer je opgedane spoorzoekkennis in de praktijk. Ook vanavond eindigt de dag met een diner bij het kampvuur.

nijlpaardjeDag 3: eSwatini – St Lucia

reistijd circa 5 uur, 350 km

De laatste dag van je eSwatini-avontuur. Je maakt nog een laatste game drive en gaat dan na het ontbijt terug naar de parkeerplaats, waar je auto op je wacht.

Je vervolgt je reis naar St. Lucia. Eenmaal op Zuid-Afrikaans grondgebied is het landschap vlakker en ook weer droger. Vanaf hier kun je de reis vervolgen met Knorrende nijlpaarden op bootsafari, een bouwsteen in de wetlands van St. Lucia.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan