Tropisch tussendoortje Mozambique

Strandverblijf in Mozambique tijdens je Zuid-Afrika-reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Kosi Bay - Ponta do Ouro
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 220,- p.p. bij 2 personen

De perfecte combinatie van safariparken en een relaxed strandverblijf, krijg je als je Zuid-Afrika combineert met Mozambique. De ideale plek voor een strandverblijf is Ponta do Ouro, vanwege het brede en ongerepte zandstrand. In onze zomer is de temperatuur hier wat hoger dan in Zuid-Afrika en als extra voordeel is er dan geen malaria. In Ponta do Ouro is er genoeg te doen; je kunt mee op een excursie van het Dolphin Research center op zoek naar dolfijnen. In de maanden juli t/m november heb je ook nog kans op het spotten van walvissen. Deze dagen is er tijd om te relaxen en over het strand te struinen. Als je ook actief wilt zijn, kun je via de accommodatie activiteiten regelen zoals quadrijden, snorkelen, surfen of duiken.

Overnachten: 3 nachten in een hotel met buitenzwembad
Maaltijden: ontbijt
  • autohuur

  • optionele excursie van het Dolphin Research Center op zoek naar dolfijnen

  • overige maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

Dag 1 – Kosi Bay naar Ponta do Ouro

’s Morgens vertrek je richting de grens van Mozambique. Na de grensformaliteiten en het aanschaffen van een visum, parkeer je de auto op een beveiligde parkeerplaats aan de Zuid-Afrikaanse kant van de grens. Je huurauto kan namelijk niet mee naar Mozambique, maar je bestemming van vandaag ligt maar vijftien kilometer van de grens. Je wandelt de grens over en wordt met een transfer opgehaald voor het laatste stuk door Mozambique. De geasfalteerde weg loopt precies tot het begin van het gezellige Ponta do Ouro, de meeste andere wegen in Mozambique zijn onverhard.

Je verblijft in een eenvoudige, maar gastvrije accommodatie in Ponta do Ouro, met fijne tuin en een klein zwembad. Mozambique is armer en eenvoudiger, maar ook warmer dan Zuid Afrika. In onze zomer is er geen malaria en daarom is het een fijne strandplek om toe te voegen aan je Zuid-Afrikareis.

Dolfijnen tijdens Mozambique 4x4 reisDag 2 – dolfijnen spotten in Ponta do Ouro

Dit zuidelijkste puntje van Mozambique staat naast de langgerekte zandstranden bekend om de grote dolfijnenpopulatie. In de ochtend kun je kiezen voor de excursie naar het Dolphin Research Center waar je uitleg krijgt over de diverse groepen dolfijnen die hier wonen (excursie niet inclusief). Ze doen hier onderzoek naar de dolfijnen en hebben ze allemaal in kaart gebracht. Om het onderzoek te financieren nemen ze dagelijks klein groepjes toeristen mee op zoek naar deze intelligente dieren.

Vanaf het strand duw je gezamenlijk de boot het water in en dan begint de zeesafari. Iedere boottocht is anders, net als een safari op het land. Wanneer je geluk hebt, kom je een groep dolfijnen tegen die het leuk vinden om interactie met jou aan te gaan. Je mag dan het water in; een bijzondere ervaring wanneer een of meerdere dolfijnen om je heen zwemmen en contact zoeken. In de maanden juli t/m november heb je ook nog kans op het spotten van walvissen.

 

Dag 3 – strand Mozambique in Ponta do Ouro

Deze dag is er tijd om te relaxen en over het strand te struinen. De eigenaren van je hotel helpen je graag met het organiseren van activiteiten, zoals quadrijden, snorkelen, surfen of duiken. Ook kun je een wandeling maken door het slaperige stadje. Ponta do Ouro is een populaire kustplaats voor de Zuid-Afrikanen, waardoor het in de weekenden en vakantieperiodes soms best druk kan zijn. Wil je naar een afgelegen strand, ga dan per taxi vijf kilometer noordelijk naar Ponta Malongane. Behalve het strand en een paar beachresorts, is hier helemaal niks.

Dag 4 – terug naar Zuid-Afrika

Je neemt vandaag afscheid van Mozambique en vervolgt je reis weer richting Kosi Bay. Je wordt net als op de heenweg door een transfer naar de grens gebracht, waar je aan de andere kant je huurauto weer oppikt.

Je kunt vanuit hier verschillende kanten op. Reis naar de nijlpaarden en krokodillen van St. Lucia, of kies bijvoorbeeld voor een route richting Swaziland.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan