lesotho-mountain-trail Zuid Afrika

Lesotho Mountain Trail

Lesotho

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Golden Gate National Park - Lesotho
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 207,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. paardrijtocht

Lesotho, een koninkrijk binnen de landsgrenzen van Zuid-Afrika. Afgelegen in het hooggebergte en weinig bezocht door massa toerisme. Hier ervaar je puur Afrika. Maak kennis met de Basotho, lokale herders te paard, gewikkeld in dikke dekens. Zij nemen je mee op een paardrijdtocht en laten je hun land zien. Trotseer bergpassen, watervallen en kloven. We organiseren deze trail in samenwerking met de lokale bevolking en de opbrengsten dragen bij aan de ontwikkeling van het gebied.

Overnachten: 3 nachten in eenvoudige chalets en sfeervolle guesthouses
Excursie: ponytrail
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entree Golden Gate National Park

  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1: aankomst in Golden Gate National ParkGolden Gate - Rondreis Lesotho

reistijd circa 350 km

Ophalen van de auto op de luchthaven van Johannesburg of Pretoria of Durban en vertrek naar Golden Gate Highlands National Park, een park van zo’n 12.000 ha. aan de voet van de Maluti bergen. Majestueuze zandsteenkliffen (zoals hier op het plaatje), beboste valleien en open vlakten wisselen elkaar af. Je verblijft in het restcamp in eenvoudige huisjes/chalets op basis van logies. Het camp beschikt over een restaurant en prima zwembad (met glijbaan!) in de vorm van een ‘bergwater’ poel, ideaal om lekker af te koelen na een warme trekking. Je hebt vanmiddag de tijd om in de frisse berglucht een korte trekking te doen (treks van 1 tot 5 uur) of gamedrives (zebra, bushbuck) in je eigen auto. In het park zijn ook San en Bushman rotstekeningen te vinden. Verder kun je er tennissen en paardrijden.

Paarden in Lesotho - Zuid-AfrikaDag 2: Golden Gate Park – Lesotho

reistijd circa 350 km

Vandaag rijd je via de grens bij Peka het voormalige thuisland Lesotho binnen. Lesotho ligt ingesloten door Zuid-Afrika en ligt in zijn geheel 1000 meter boven de zeespiegel en dankt daaraan de naam ‘Kingdom in the Sky’. Lesotho bestaat voornamelijk uit het Malotigebergte.

Je verblijft in het westelijke deel van Lesotho. Dit deel van het land wordt met zijn dorpjes en watervallen ook wel de Valley of Paradise genoemd. Je verblijft in een gezellige lodge, waar vandaan je kennis maakt met de natuur en cultuur van het land.

Paardrijden in Lesotho - Zuid-AfrikaDag 3: Lesotho

Je start met een dagtrip per pony naar de Botsoela Waterval en de Bushman Paintings. Onderweg kom je langs verschillende kleine Basotho dorpen en kom je schaapherders tegen die achter hun kuddes lopen. Vroegere rij-ervaring is niet noodzakelijk, maar de trip duurt alles bij elkaar wel zo’n 6 uur (waarvan ca 4 daadwerkelijk op de pony). Let op: de paarden mogen maximaal 90 kilo dragen. Ook kun je een wandeling of een 4×4 landrover toer boeken (minimaal 4 deelnemers). In de lodge is verder alle info die je nodig hebt aanwezig. Verder zijn bezoekjes mogelijk aan een schooltje, de plaatselijke medicijnman of ‘herbalist’ of een tuinproject in de omgeving.

Lesotho koor - reizen Zuid-AfrikaDag 4: vertrek uit Lesotho

reistijd circa 250 km

Na twee dagen Lesotho neem je afscheid van dit kleine koninkrijk. Afhankelijk van de verdere invulling van je reis vervolg je de weg. Is deze bouwsteen het einde van je reis, dan plannen we nog een laatste overnachting Parys voor je in om de lange afstand naar Johannesburg te doorbreken.

Vervolg je je reis naar het zuiden, dan kun je verder met Addo’s grijze reuzen voor een safari in de Oostkaap. Ook kun je doorreizen naar de Tuinroute langs de kust met de bouwsteen Klik met de Xhosa. Om de afstand tussen Lesotho en deze bouwstenen te overbruggen, plannen we een overnachting in Aliwal North en Graaff Reinet voor je in.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan