Dwars door Swaziland eSwatini lesotho-mountain-trail

Dwars door Swaziland (eSwatini)

Swaziland

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Swaziland
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 138,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: ontbijt

Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland); een koning met veertien vrouwen en talloze krijgers, platteland met hutjes, een traditionele, levendige cultuur en natuurparken. Je zult zien, het is een heel andere wereld vergeleken met het buurland. Je slaapt in een sfeervol en kleinschalig guesthouse net buiten een eSwatini natuurpark. Je bent hier twee nachten zodat je kunt bijkomen van de safari-indrukken. De eerste paar dagen maak je veel kilometers en lange safaridagen. Dit extra nachtje geeft je naast rust, ook de tijd om dit koninkrijk te leren kennen. Maak een wandeling in het natuurpark, huur een mountainbike of ga per paard op zoek naar wildlife. Echt groot wild zit hier niet, dus je kunt er veilig op uit. Breng ook zeker een bezoek aan een lokale markt waar je van de lekkernijen mag proeven en een kijkje neemt in het dagelijks leven van de Swazi.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol guesthouse
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entree Nationale Parken (circa €3,- pp/pd)

  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1: aankomst Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland)

reistijd circa 3 uur, 275 km

Je verlaat Kruger en rijdt richting eSwatini (voorheen Swaziland). Bij de grensovergang krijg je de nodige stempels in je paspoort waarna je een ander land binnenrijdt. Het is bergachtig met verre uitzichten en Afrikaanse hutjes langs de kant van de weg. Via de bergketens Piggs Peak en de drukke en rommelig aandoende hoofdstad Mbabane, kom je aan bij je guesthouse. Je guesthouse is gelegen in de heuvels van een eSwatini natuurpark. We werken in de omgeving met verschillende kleinschalige guesthouses, waar soms een fijn zwembadje aanwezig is om even rustig bij te komen van de safari avonturen. ’s Avonds hoef je niet ver om wat te eten en eet je een hapje in je guesthouse.

swaziland-paardrijden-achterkantDag 2: vrije besteding in Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland)

Na je ontbijt heb je de dag ter vrije besteding. Breng een bezoek aan het Mlilwane Park, het grootste nationale park van eSwatini. Of blijf in de buurt van je verblijf want er zijn verschillende natuurparken die je in eSwatini kunt bezoeken. Heerlijk om eens door de natuur te lopen zonder gemotoriseerd vervoer, vonden wij. Onderweg zie je klein wild; zebra’s, antilopen, zwijntjes en veel vogels. Of maak een paardrijrit (ook voor beginners) of mountainbike-trip om de omgeving op een andere manier te verkennen.

Van al dat bewegen krijg je trek! ’s Middags bezochten wij de lokale markt waar je de lekkernijen mag proeven zoals Mielie (maisbrood). Onderaan deze bouwsteen staan enkele woorden in de lokale siSwati taal. Zo raak je gemakkelijk aan de praat met de marktlui mocht je het leuk vinden om de lokale bevolking wat beter te leren kennen.

Dag 3: Koninkrijk eSwatini – St Lucia

reistijd circa 5 uur, 350 km

Je verlaat eSwatini en rijdt naar het zuiden langs Manzini en Big Bend (grote bocht) naar de grens van Zuid-Afrika. Eenmaal op Zuid-Afrikaans grondgebied is het landschap vlakker en ook weer droger. Vanaf hier kun je de reis vervolgen met onze bouwsteen in St Lucia. Maak een bootsafari op zoek naar knorrende nijlpaarden in een rivier en krokodillen op de oevers.

Een paar woordjes siSwati:
Hallo = Sawubona Dag = Hamba Kahle
Hoe gaat het? = Kunja Het gaat goed = Ngikhona
Dank je = Ngiyabonga Ja/nee = Yebo/Cha

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Bijsonder plekkie koloniale lodge

Koloniale lodge Swaziland

Reissom: € 188,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 overnachtingen in koloniale lodge in het Mlilwane park incl. ontbijt & diner

Wil je liever in het Mlilwane park zelf verblijven, dan bieden we hier tevens een verblijf in een speciale lodge aan gelegen in de heuvels van het National Park. Het is een klassieke lodge, mooi gelegen in de groene heuvels middenin het Mlilwane National Park. Zodra je een voet over de drempel zet, wandel je de koloniale tijd uit en de vervlogen jaren binnen. Je wordt verwelkomd door een foto (met handtekening) van Prins Bernard die hier regelmatig te gast was.

Bijsonder plekkie bijenkorfhuisje

Traditioneel bijenkorfhuisje Swaziland

Reissom: € 108,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 overnachtingen in traditioneel bijenkorfhuisje in het Mlilwane park incl. ontbijt

Vind je het niet erg om wat primitiever te overnachten en wil je graag in het Mlilwane park verblijven? Dan kun je in een traditioneel bijenkorfhuisje overnachten. Je slaapt in een Swazi-hut van riet in de vorm van een bijenkorf. Het is eenvoudig, maar geeft een indruk van hoe de Swazi leeft. Het is iets aangepast voor toeristen: twee bedden, elektra, een klamboe en (eenvoudig) sanitair. Er zijn drie huttendorpen voor toeristen opgezet, maar ondanks dat we niet de enigen waren, vonden wij het slapen in het rieten huisje echt bijzonder.

De bijenkorfhuisjes zijn elk jaar snel volgeboekt. Bovendien wordt van een groot aantal huisjes gerestaureerd het rieten dak opgeknapt in 2017. Houd er daarom rekening mee dat deze huisjes mogelijk niet meer beschikbaar zijn.

Welke optie wil je aanvragen?

Dwars door Swaziland (eSwatini)
Bijsonder plekkie koloniale lodge
Bijsonder plekkie bijenkorfhuisje
x