Reis Zuid Afrika, wandelen in de Drakensberg

Drakensberg staproete

Drakensbergen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Keuzeopties
  • Kaart
Reisschema: Umhlanga - Drakensbergen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 172,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. picknicklunch

Dé bouwsteen voor natuurliefhebbers en wandelaars. Bergschoenen aan, veters gestrikt, dagrugzak mee en bly op die pad. Grillig gevormde bergen, groene bloemenvelden en water dat tientallen meters naar beneden klettert zijn je uitzichten voor de komende dagen. Wandeltochten zijn er in alle afstanden en gradaties en daardoor is het gebied voor iedereen toegankelijk. Van ons krijg je een informatiepakket mee over de verschillende wandeltrails in de omgeving en tips voor onderweg. Wij zorgen voor een lunch voor onderweg, zodat je niet gebonden bent aan een restaurantje overdag. Er zijn picknickplekken genoeg. Als je ’s avonds rozig bent van de frisse berglucht, kruip je in één van de loungebanken voor de openhaard. Je slaapt twee nachten aan de voet van de Drakensbergen in Champagne Valley. Door de ligging in het midden van de bergrug, is dit de ideale uitvalsbasis voor wandelingen in de omgeving.

Voordat je de bergen intrekt, kun je ontspannen op het strand in de buurt van Durban. Deze overnachting voorkomt een lange dag rijden en geeft je de mogelijkheid nog even te ontspannen voordat je de wandelschoenen aantrekt.

Overnachten: 3 nachten in een guesthouse vlakbij het strand en in cottage in de bergen
Excursies: geen
Transport: geen
Maaltijden: 3x ontbijt, picknick lunch
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt en genoemde picknicklunch

  • fooien

Keuzeopties voor je verblijf:
- slaap in ons bijsonder plekkie Giants Castle

Excursies die je toe kunt voegen:
- zipline avontuur
- steppen in de Drakensbergen

Kijk hier voor alle keuzeopties in de Drakensbergen

Strand Zuid-AfrikaDag 1: St. Lucia – Umhlanga

reistijd circa 3 uur, 220 km

Je rijdt naar één van de strandplaatsen in de buurt van de havenstad Durban. Wij hebben Durban als een drukke stad met onprettige sfeer ervaren en geven de voorkeur aan de kleinere omliggende plekken zoals Umhlanga en Ballito. Deze dorpjes liggen pal aan de Indische Oceaan. Als je de zee in wilt duiken, vraag dan ter plaatse waar je het beste kunt zwemmen. Er zijn op sommige plekken nogal wat stromingen. Vind je het zeewater in de winter te koud, dan blijft het strand aangenaam voor een wandeling. Je guesthouse ligt op enkele minuten rijden van het strand. De kamer is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Er is een groene tuin met een zwembad. Voor een verfrissende plons of een paar bladzijdes uit je boek, is het hier goed toeven. ’s Avonds rijd je in tien minuten naar het centrum voor je avondeten.

Ardmore-hotelDag 2: Umhlanga – Drakensbergen

reistijd circa 3 uur, 225 km

Na het ontbijt neem je afscheid van de oceaan en rijd je dwars door het binnenland naar de Drakensbergen. Het landschap wordt heuvelachtiger met in de verte de pieken van de Drakenbergen. Het Drakensberg massief heeft toppen van 1700 tot 3500 meter en bestaat vooral uit begroeide basaltbergen waar talrijke bergbeekjes doorheen lopen. Als je op tijd aankomt in Champagne Valley, kun je ’s middags al een wandeling door de bergen maken. Vraag bij je guesthouse om tips. Zij kennen de regio het beste. Naast wandeltrails kun je hier ook andere activiteiten ondernemen, zie onderaan de pagina. Je slaapt in een bergcottage op een boerderij met uitzicht op de hoge toppen mét openhaard. Na een dag in de frisse berglucht zakte we ’s avonds onderuit op de bank met een glas Zuid-Afrikaanse rode wijn voor een knisperend haardvuur.

Dag 3: wandelen in de Drakensbergendrakensberg-zicht

Vandaag heb je de hele dag om de bergen in te gaan, dus trek de veters goed aan. Loop voordat je de auto instapt nog even langs de keuken. Wij hebben hier een ingepakte picknick lunch voor je klaar staan zodat je tijdens de wandeling niet afhankelijk bent van een lunchplek. Picknickplekken zijn er genoeg vandaag. Je rijdt in twintig minuten naar het dichtst bijzijnde startpunt van de wandelingen. Loop over smalle paden en uitgestrekte weides door de bergen en naar watervallen. Je kijkt uit over het ruige bergmassief en diepe ravijnen. Daarnaast kent deze omgeving een gevarieerde fauna. Als je goed kijkt zie je misschien de zwarte adelaar, de lammergier, dassen en verschillende soorten gnoes. In de zomermaanden (oktober tot maart) is het weer wisselvallig. Temperaturen schommelen van 15 graden tot 35 graden en er komen hevige stortbuien voor. Een poncho of plu in je dagrugzak is dan geen overbodige luxe.

sanipass-uitzichtDag 4: vertrek uit Champagne Valley

Vandaag eindigt je trip in de Drakensbergen. Vlieg je terug vanaf Johannesburg dan rijd je in ongeveer vier uur  naar de luchthaven. De meeste vluchten vertrekken ’s avonds, dus als je aan het eind van de ochtend vertrekt, heb je genoeg tijd om je huurauto in te leveren en in te checken.

Vervolg je reis met een 4×4 over de kronkelende Sanipass. Per 4×4 kom je langs watervallen en over haarspeldbochten naar het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Je bezoekt de lokale bevolking en luncht in de hoogste pub van Afrika.

.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele excursie: zipline avontuur

Reissom: € 42,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: canopy tour in de Drakensbergen met gids

Tijd voor een sportief uitje. Na een stevig ontbijt rijd je naar het beginpunt van de tokkelbaan; de gids geeft je hier instructies en legt uit hoe je je harnas om moet doen. In een legertruck rijd je de berg op, en na nog een korte hike kan het tokkelen beginnen. De eerste ‘sprong in het diepe’ vonden we een beetje spannend, maar daarna hadden wij al snel de smaak te pakken en roetsjten we als een ware Tarzan tussen de boomtoppen door. Na circa 3 – 4 uur ben je weer terug bij het beginpunt.

Optionele excursie: steppen

Reissom: €34,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: steptocht met begeleiding

Groene bergen, glooiende graslanden bezaaid met bloemenvelden, watervallen en bergbeekjes. Dat zijn de indrukwekkende Drakensbergen. Waar de meesten hier gaan hiken, stap jij op de step. Volgens ons een leuke manier om dit gebied op je gemak te verkennen. Samen met een gids daal je zo’n 4,5 kilometer af in deze 2 uur durende excursie. In het begin is het misschien nog even wennen, maar al gauw heb je de smaak te pakken en zijn ook de wat steilere afdalingen een peulenschil.

Verander je verblijf: bijsonder plekkie Giants Castle

Reissom: € 310,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 3 nachten in sfeervolle cottage inclusief ontbijt en diner

Je slaapt in ons comfort guesthouse aan de voet van de Drakensberg. De lodges kijken uit over Bushmans river en Giants Castle. Het laatste stukje is een pittig ritje over het zandpad, maar als je het uitzicht ziet, weet je waarom er voor deze plek gekozen is. We hebben dit guesthouse eigenlijk per toeval ontdekt. Het is zeer kleinschalig en rustig gelegen en er kunnen maximaal 10 gasten verblijven. De eigenaar is erg creatief met hout en dit is terug te zien in de inrichting. Ontmoet ’s avonds de andere gasten voor een aperitiefje bij het haardvuur en laat je culinair verrassen. In de omgeving kun je diverse wandelingen maken, paardrijden, mountainbiken of kanoën. Houd er rekening mee dat je voor het wandelgebied nog een stukje moet rijden.

Welke optie wil je aanvragen?

Drakensberg staproete
Optionele excursie: zipline avontuur
Optionele excursie: steppen
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Giants Castle
x