Battlefields & Zulu’s

KwaZulu-Natal

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Dundee - Battlefields
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 218,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. battlefieldstour met gids

Deze route door het binnenland van KwaZulu-Natal brengt je terug in de tijd. In de negentiende eeuw werden er verschillende veldslagen uitgevochten tussen de Zulu's, de boeren en de Britten. Dit bloederige hoofdstuk uit de Zuid-Afrikaanse geschiedenis wordt tegenwoordig omlijst door een indrukwekkend landschap van rollende heuvels, vergezichten en comfortabele lodges.

Je slaapt in de buurt van Dundee, in het hart van de historische Battlefields in Zuid-Afrika. De volgende dag ga je met een gids op pad en duik je de geschiedenis van KwaZulu-Natal in.

Overnachten: 2 nachten in battlefieldslodge
Excursie: halve dag tour met gids naar de battlefieldregio
Maaltijden: 1x ontbijt
  • autohuur

  • overige maaltijden

  • fooien

Dag 1: Battlefields – Dundee

Vandaag rijd je naar de binnenlanden van KwaZulu-Natal, naar de regio rondom de plaats Dundee. Je bevindt je hier in het hart van de Battlefields, waar in de negentiende eeuw zo’n tachtig jaar lang oorlog werd gevoerd tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Als je er nu rondrijdt, zie je vooral glooiende heuvels en grasland, maar verstopt in dit landschap zijn meerdere monumenten die de geschiedenis van dit deel van Zuid-Afrika vertellen.

Je slaapt in een comfortabele lodge midden in de Battlefields. Omdat het een uitgestrekte regio is, vind je er weinig restaurants; gelukkig kun je in je hotel goed terecht in het restaurant. En dat is zeker geen straf, want de chefkok tovert elke avond heerlijke, lokale gerechten op tafel. De kamers in de lodge hebben allemaal een eigen dek of balkon met uitzicht over de heuvels rondom. ’s Avonds wordt er vaak een kampvuur gehouden voor de gasten van de lodge.

Dag 2: bezoek aan de Battlefields met gids

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd voor een ochtendtour over de Battlefields. Met een gids van de lodge trek je eropuit. Wie alleen door het landschap rijdt, krijgt maar weinig mee van de gebeurtenissen van vroeger. Maar de kundige gidsen van de lodge kunnen de geschiedenis perfect tot leven brengen met hun verhalen. Wandel over de slagvelden, bekijk de overgebleven monumenten en stel je voor hoe het er hier ruim honderd jaar geleden aan toe moet zijn gegaan. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens deze excursie!

Tip: als je tijd hebt, bezoek dan ook vandaag Bloedrivier. Via een lange, onverharde weg kom je aan bij dit Battlefield met bijbehorend museum, waar je op eigen gelegenheid kunt rondlopen. Een bijzondere plek vonden wij.

Dag 3: op doorreis door Zuid-Afrika

Tijd om door te reizen. Op de route ligt bijvoorbeeld de Drakensbergregio. In ongeveer drie uur rijd je daar naartoe. Je kunt gelijk de benen strekken en een van de vele wandelingen maken. Of maak kennis met koninkrijk eSwatini (Swaziland).

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan