Robbert Natuurreservaat kuier-op-die-tuinroute

Kuier op die Tuinroete

Tsitsikamma National Park en Robberg Natuurreservaat

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tsitsikamma en Robberg Natuurreservaat
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 158,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. Robberg wandeling met gids

Actief genieten van de natuur staat centraal in deze bouwsteen. Langs de Tuinroute vind je het Tsitsikamma National Park waar je op eigen houtje langs ruige kust met metershoge wanden loopt. Klim over oude bomen, stop bij (soms) verlaten strandjes en spot pinguïns verstopt tussen de struiken. Je slaapt in een sfeervol guesthouse net buiten het park.

Al wandelend ontdek je met een gids het Robberg Natuurreservaat. De zilte zeelucht komt je tegemoet als je over de houten wandelpaden langs zee loopt. Je hebt kans om robben, pinguïns en andere dieren van dichtbij te zien. Als je geluk hebt, spot je zelfs dolfijnen vanaf de kust!

Overnachten: 1 nacht in een guesthouse aan de rand van het Tsitsikamma park en 1 nacht in Plettenberg Bay guesthouse
Excursie: wandeling met gids door Robberg Natuurreservaat van 1,5 uur
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast 2x ontbijt

  • entreegelden

  • fooien

Dag 1: aankomst in Tsitsikamma National Parkstrand-judith

Deze bouwsteen plan je gemakkelijk in na je verblijf in het Addo Elephant Park. In ongeveer 3,5 uur rijd je naar het Tsitsikamma National Park. Daar aangekomen wandel je over bospaden en de wankele, houten Suspension Bridge. Aan de rand van Tsitsikamma National Park hebben we een leuk en knus guesthouse gevonden, lekker rustig gelegen middenin de natuur. Na de inspanning in Tsitsikamma kun je hier helemaal tot rust komen en relaxen bij het zwembad of in de tuin. De goed verzorgde en sfeervolle kamers zijn voorzien van alle faciliteiten.

 

Plettenberg Bay guesthouseDag 2: Plettenberg Bay

Reisduur: ongeveer 1 uur, circa 65 km.

Vanochtend kun je Tsitsikamma nog even in of je rijdt vast door naar Plettenberg Bay. ‘Plett’ zoals de locals het noemen, is een vrij toeristische plaats aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Dit vanwege de brede zandstranden. Ook aan goede restaurants ontbreekt het niet in Plett; kies één van de visrestaurants aan het strand en neem bijvoorbeeld een grote portie Fish ’n Chips. Je slaapt vannacht in een comfortabel guesthouse niet ver van zee.

Van juli tot november is het walvisseizoen in Zuid-Afrika. Als je niet naar Hermanus gaat, kun je vanuit Plett ook een walvisboottocht doen. We plannen deze dan vanochtend vroeg voor je in. Ook buiten het seizoen vind je het hele jaar door springende tuimelaar-dolfijnen en de meer zeldzame Indo-Pacific Humpback-dolfijn laat zich ook af en toe zien.

Wandeling in Robberg NatuurreservaatDag 3: wandelen in Robberg Natuurreservaat

Na het ontbijt ga je met een gids naar het Robberg Natuurreservaat, een plek die minder toeristisch is vergeleken met het grotere Tsitsikamma park. Het wat ruigere natuurreservaat loopt vanaf het land de zee in en wordt Pensinsula genoemd. Je wandelt ongeveer 1,5 uur over wandelweg ‘The Gap’ waarbij je langzaam omhoog klimt via rotsachtige paden (met normale conditie prima te doen). Beneden in zee spelen robben, de naam Robberg National Park moet ergens vandaan komen tenslotte… Via de andere kant van de berg loop je terug, waar je de rotsachtige omgeving inruilt voor immens witte zandduinen. Geoefende wandelaars met extra tijd kunnen een langere wandeling maken (zonder gids), 9 km. het hele eiland rond. Denk aan goede schoenen voor de soms lastige wegen. Aansluitend reis je door met Addo’s grijze reuzen of richting Kaapstad over de Route 62 met de bouwsteen Thuis op de Route 62.