Zuid-Afrika Cederberg-&-teesakkies

Cederberg & teesakkies

Wandelen in Cederberg

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: via Citrusdal naar Clanwilliam
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 137,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. thee proeven

Schoenen aan en veters vast. Cederberg staat bekend als natuurgebied waar sportievelingen hun hart kunnen ophalen. Het ligt op twee uur rijden van Kaapstad maar wordt toch door weinig reizigers bezocht. Best gek, vinden wij. Bergtoppen, rotsformaties, grotten, watervallen en verkoelende beekjes wachten op je. Op de weg ernaartoe hebben we een theetour voor je geregeld. Want er is nog iets wat dit gebied bijzonder maakt; dit is de enige streek ter wereld waar rooibosthee groeit. Je slaapt in Clanwilliam, dit is een goede uitvalbasis om op pad te gaan. Je charmante guesthouse heeft een zwembad: een lekkere plek om na een actieve dag bij te komen.

Overnachten: 2 nachten in een guesthouse
Excursie: thee proeven in Citrusdal
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast ontbijt

  • fooien

Dag 1 – Thee drinken op weg naar Clanwilliamthee-drinken-judith

Van welke plek je ook komt, je rijdt vandaag via Citrusdal naar Clanwillian. Citrusdal is een klein dorp, dat bekend staat om de rooibosthee. Opvallend is dat de rooibosthee alleen hier groeit en nergens anders ter wereld. Het gebied kan droog ogen, maar overal zul je citrusbomen en lage struiken zien. De naalden van deze struiken worden gebruikt voor het maken van de thee. Onderweg hebben we een theetour voor je ingepland. Het schenken van de perfecte thee blijkt een vak apart. Naast de verschillende rooibostheeën kun je genieten van stukjes chocolade, fruit, nootjes en wijn. Dit versterkt het aroma van de thee. Hè, waar komt die wijn vandaan? Tsja, blijkbaar kun je in Zuid-Afrika geen proeverij hebben zonder wijntje erbij. Na wat kopjes thee vervolg je je weg naar Clanwilliam. Hier slaap je komende nachten in een charmant guesthouse.

grottekeningen-cederbergDag 2 – Vrije besteding, wandelen in Cederberg

Vandaag beslis je zelf waar je zin in hebt. Je wordt wakker in Clanwillian, dit plaatsje ligt aan de voet van de Cederbergen. Je loopt makkelijk het historische centrum in, maar vooral de natuur is de moeite waard. Er zijn talloze opties om te wandelen. Kijk dus eerst even welke trail je wilt lopen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij vonden het de moeite waard om langs de oude tekeningen te lopen, die te vinden zijn in de rotsformaties. Deze rotstekeningen zijn soms al eeuwenoud en gemaakt door de oorspronkelijke bewoners, ook wel bosjesmannen genoemd. Zoek aan het eind van de dag een goed uitzichtpunt op. De ondergaande zon en de ijzeroxide in het gesteente zorgen voor een betoverende rode gloed op het landschap. Niet verkeerd om zo de dag af te sluiten …

Dag 3 – vertrek Clanwilliamclanwilliam-kerk

Het is alweer tijd om naar je volgende bestemming te gaan. Of laat het ons weten als je nog een nacht langer wilt blijven, dat regelen we graag voor je. In de ochtend bepaal je zelf of je doorrijdt of nog de bergen in trekt. Er is tenslotte 250 kilometer aan wandelroutes te ontdekken. En we kunnen ons goed voorstellen dat je wandeling van gisteren naar meer smaakt.

Vervolg je je reis? Stap in de auto richting Kaapstad en ontdek deze wereldstad aan het de kust. Ben je de reis in Kaapstad begonnen, dan vervolg je je reis met de bouwsteen dieper in het glaasje.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan