Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Zeesafari: kajak tussen de walvissen

   Walvissen in Zuid-Afrika

   Zeesafari: kajak tussen de walvissen
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Hermanus
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 104,- p.p. bij 2 personen

   Hermanus staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Hoor je hoorngeschal, snel dan naar de kustlijn, want dat betekent dat er walvissen zijn gespot. Wij gaan iets verder en proberen ze te spotten terwijl we langs de zuidelijkste kustlijn van het Afrikaanse continent peddelen. Reis je van juli tot november, dan is de kans groot dat je walvissen spot. In de overige maanden is je ervaring zeker niet minder. Al peddelend zoek je naar dolfijnen, pinguïns, zeeleeuwen en pelikanen.

   Tijdens deze Zuid-Afrikaanse walvissen-bouwsteen slaap je in Hermanus, een voormalig vissersplaatsje vlak bij Kaapstad. In deze bouwsteen gaan we uit van één overnachting. Heb je voldoende tijd in je reis, dan is dit (zeker in het walvisseizoen) een leuke plek voor een nachtje extra.

   Overnachten: 1 nacht in een kleinschalig guesthouse
   Excursie: kajak excursie
   Transport: geen
   Maaltijden: 1x ontbijt
   • Autohuur

   • Maaltijden naast het ontbijt

   • Fooien

   Dag 1: aankomst Hermanushermanus-kust

   Een van de mooiste kustwegen van Zuid-Afrika ligt tussen Kaapstad en Hermanus. We raden je dan ook aan om snelweg links te laten liggen en de R44 te pakken. Over een kronkelende bergweg langs de oceaan tuf je op je gemak naar Hermanus. Neem de tijd, want onderweg kom je genoeg stops tegen voor een kiekje of een picknick.

   Hermanus is een voormalige vissersplaats, maar daar zie je weinig van terug. Het is een gewilde plek bij toeristen en Zuid-Afrikaners zelf voor een weekendje weg. Inmiddels is het centrum uitgegroeid tot een gezellig havenstadje met verschillende restaurants en terrassen. Hermanus staat het meest bekend om de walvissen die hier elk jaar baai in zwemmen om te broeden. Op de tweede dag van je verblijf maak je een kajaktour door de baai, maar vergeet de verrekijker niet als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen en alvast de oceaan af wilt turen.

   Kajakken tussen de walvissenDag 2: kajakken tussen de walvissen van Zuid-Afrika

   Vanmorgen is het zover: kajakken op zee, op zoek naar spartelende zeeleeuwen, schattige pinguïns en indrukwekkende walvissen. Na een uitgebreide briefing van de gids stap je in de kajak. We vonden het vaartuig is verrassend stabiel en ook voor onervaren kajakkers prima te doen. Je blijft in de baai van Hermanus, waar de zee rustig is. Wij konden de mariene Big Five bijna allemaal aftikken. Walvissen zijn er in het seizoen van juli t/m oktober. Je peddelt niet alleen: er gaat een gids mee en eventuele andere reizigers. Tip: leg een droog setje kleren in de auto klaar, zodat je daarna direct door kunt rijden.

   ’s Middags reis je verder richting het Zuid-Afrikaanse wijngebied, waar je fietsend tussen de velden van een wijntje nipt. Of je reist richting het binnenland en maakt kennis met het Afrikaanse leven met de bouwsteen Thuis op Route 62.