Zuid Afrika op de fiets tussen de wijnranken

Op de fiets tussen de wijnranken

wijngebied

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Keuzeopties
  • Kaart
Reisschema: wijngebied West-Kaap
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 213,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. fietstocht met 3 proeverijen

Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Merlot … Deze Franse namen zijn ook onder Zuid-Afrikaans etiket in de slijterij te vinden. Het succes van de Zuid-Afrikaanse wijn heeft onder andere te maken met de lage prijs en de goede smaak. Dit is dé bouwsteen voor fijnproevers en wijnliefhebbers. Je fietst op je mountainbike tussen de wijnvelden, met de lokale gids voorop. Je stopt bij wijnranken en wijnhuizen om de kneepjes van het vak te leren. Met uitzicht op de glooiende heuvels en rijen vol druiven proef je verschillende wijnen. Onze keus voor de fiets als vervoersmiddel is met name vanwege de kleine weggetjes tussen de ranken door. Een fijne bijkomstigheid is dat je niet meer achter het stuur hoeft en dus tijdens het wijnproeven ook je glas leeg kunt drinken. Je slaapt in de wijnstreek en als de dagjesmensen weg zijn, geniet je ’s avonds van een rustige en heerlijke maaltijd bij een van de vele restaurants. Vraag zeker naar de beste bijpassende wijn, je bent tenslotte in dé wijnstreek van Zuid-Afrika.

Overnachten: 2 nachten in een guesthouse in de wijnregio
Excursie: fietstocht met gids door de wijnvelden met 3 wijnproeverijen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • lunch tijdens de wijnfietstocht

  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Keuzeopties voor je verblijf:
- bijsonder plekkie Kaapse wine estate

Excursies die je toe kunt voegen:
- hiken door de wijngaarden bij Stellenbosch
- wild spotten te paard in Stellenbosch
- ritje met de wijntram in Franschhoek
- foodtour door Stellenbosch

Kijk hier voor alle keuzeopties in Stellenbosch.

Dag 1: aankomst in het wijngebied

Wijnhuizen Stellenbosch Zuid-AfrikaOp nog geen uur rijden vanaf Kaapstad bevind je je midden in een bekend wijngebied van Zuid-Afrika. Je slaapt in Stellenbosch, Franschhoek of Paarl, allemaal gelegen in het hart van deze wijnstreek. In deze omgeving zijn meer dan tweehonderd wijnhuizen gebouwd. Wijnen van druiven als Cabernet Sauvignon worden hier gemaakt bij wijnhuizen als Spier of Blauwklippen. Dit ga je zien én proeven. Op weg naar je guesthouse heb je alle tijd om Stellenbosch te bekijken. Dit is de op één na oudste stad van Zuid-Afrika en dat zie je terug in de originele gebouwen. Wandelend door het centrum zie je de Kaap-Hollandse stijl. Kun je niet wachten tot de wijnproeverij van morgen, bezoek dan alvast een wijnhuis in de buurt.

Fietsen door de wijngaarden - StellenboschDag 2: fietsen door de wijnvelden

Reistijd circa 11 km

Een extra boterham voor een sportieve dag is geen overbodige luxe. Je transfer naar en van het startpunt is geregeld, zodat je na het wijnproeven niet meer hoeft te autorijden. Neem genoeg water mee en trap door het glooiende landschap. Je laat de grote wegen achter je en fietst in een groep van maximaal vijftien personen tussen de wijngaarden door. De gids stopt onderweg meerdere keren en legt je met de druiventrossen in de hand het productieproces uit. Je fietst naar twee wijnhuizen en een brandystokerij om de specialiteiten van het huis te proeven. Je zintuigen zullen hun werk doen, zodra de glazen zijn ingeschonken. Om de proeverijen niet te zwaar op de maag te laten vallen, kun je bij een van de wijnhuizen lunchen (exclusief). Aan het eind van de fietstocht word je weer terug naar je guesthouse gebracht.

Dag 3: vertrek Stellenbosch Zuid-Afrika vakantie

Vandaag hoef je niet vroeg uit de veren, want de reistijd is relatief kort. Als je niet wilt uitslapen, dan heb je tijd genoeg om bijvoorbeeld Stellenbosch nog een keertje in te gaan en wellicht een van de musea te bezoeken. In het Dorpsmuseum zijn oude huizen gerestaureerd in de oorspronkelijke staat. Hier zie je het leven uit vroeger tijden. Stap aan het eind van de ochtend in de auto en je kunt op rustig tempo je reis vervolgen. Indien je vandaag richting Kaapstad gaat, dan kom je na een uurtje rijden bij de bouwsteen Ontdek de Kaap.

Ben je de reis in Kaapstad begonnen, dan reis je dwars door het binnenland met de bouwsteen Thuis op Route 62.

.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verander je verblijf: bijsonder plekkie Kaapse wine estate

Reissom: € 315,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten midden in de wijngaarden met ontbijt, fietstocht met gids door de wijnvelden en 3 proeverijen

Midden in de wijngaarden hebben wij een bijsonder plekkie gevonden, een typisch Kaapse Wine Estate. Maak een wandeling door de wijngaarden en neem de sfeer in je op. ’s Avonds kun je vlakbij dineren (zo/ma gesloten) onder het genot van een huisgemaakt wijntje. Wij vonden het ook de moeite waard om het centrum van Stellenbosch in te gaan, waar je sfeervol kunt eten bij diverse restaurants. Neem plaats op een met lampjes verlichte veranda en geniet van de levendigheid op straat.

Optionele excursie: hiken door de wijngaarden bij Stellenbosch

Reissom: € 50,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: wandeling door de wijnvelden incl. gids, wijnproeverij, water, snack

Wil je in plaats van fietsen liever wandelen? Deze hike door de wijnvelden van twee privéwijngaarden in Stellenbosch is een geweldige ervaring. Maak kennis met de harde werkers die druiven aan het plukken zijn en help ze een handje, indien nodig. De wandeling is onder begeleiding van een lokale gids en laat je de producten zien, voelen, ruiken en proeven. Je wandelt vijf tot acht kilometer in een halve dag. En een wijnproeverij is – natuurlijk – inbegrepen.

Optionele excursie: wildspotten te paard in Stellenbosch

Reissom: € 43,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: paardrijdtocht van 1,5 uur inclusief helm en gids

Wil je op een andere manier dieren spotten? Kies dan voor deze paardrijdexcursie! Je maakt een begeleide rit door het natuurreservaat waar je het wild op een heel andere manier kunt ervaren dan vanuit een auto. Er wordt wel rekening gehouden met de dieren, dus er wordt rustig gereden door het natuurreservaat. De rit duurt circa anderhalf uur. Onderweg kun je zebra’s, springbokken, elanden, gemsboks, giraffen, vogels en nog veel meer andere dieren spotten. Je hoeft geen ervaren ruiter te zijn om aan deze excursie deel te nemen. De minimale leeftijd is 8 jaar.

Optionele excursie: ritje met de wijntram in Franschhoek

Reissom: € 20,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: ticket voor de hop-on hop-off tour

Franschhoek staat bekend om zijn wijnvelden en beschikt over vele wijnhuizen. De hop‐on-hop‐off wijntram is een leuke en originele manier om de Franschhoek‐vallei te verkennen. Deels per oldtimer spoorwegtram en deels per openlucht tram‐bus kun je stoppen bij enkele van Zuid‐Afrika’s oudste en meest vooraanstaande wijnhuizen. Bij het wijnhuis waar je bent uitgestapt, kun je deelnemen aan de activiteiten die worden aangeboden, zoals een proeverij, een rondleiding door de wijnkelder, een lunch of een wandeling door de wijngaarden. Vervolgens stap je weer op en laat je je door de wijntram naar de volgende plek brengen.

Optionele excursie: foodtour door Stellenbosch

Reissom: € 68,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: foodtour inclusief hapjes en drankjes, exclusief transfers

Je slaapt in Paarl, Franschhoek of Stellenbosch. Stuk voor stuk authentieke plaatsen in de bekendste wijnregio van Zuid-Afrika. Wil je sowieso het kleine maar gezellige centrum van Stellenbosch ontdekken? Doe dan samen met een gids een foodtour door de hoofdstraat van Stellenbosch. Onderweg maak je diverse stops en proef je de lekkerste lokale lekkernijen. Van Kaapse wijntjes tot warme en koude snacks en zoetigheden. Maak ondertussen ook kennis met gepassioneerde food artists, de lokale geschiedenis, straatkunst en architectuur. Je gids kan je er van alles over vertellen.

Welke optie wil je aanvragen?

Op de fiets tussen de wijnranken
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Kaapse wine estate
Optionele excursie: hiken door de wijngaarden bij Stellenbosch
Optionele excursie: wildspotten te paard in Stellenbosch
Optionele excursie: ritje met de wijntram in Franschhoek
Optionele excursie: foodtour door Stellenbosch
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan