Zuid Afrika op de fiets tussen de wijnranken

Op de fiets tussen de wijnranken

wijngebied

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: wijngebied West-Kaap
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. fietstocht met 3 proeverijen

Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Merlot … Deze Franse namen zijn ook onder Zuid-Afrikaans etiket in de slijterij te vinden. Het succes van de Zuid-Afrikaanse wijn heeft onder andere te maken met de lage prijs en de goede smaak. Dit is dé bouwsteen voor fijnproevers en wijnliefhebbers. Je fietst op je mountainbike tussen de wijnvelden, met de lokale gids voorop. Je stopt bij wijnranken en wijnhuizen om de kneepjes van het vak te leren. Met uitzicht op de glooiende heuvels en rijen vol druiven proef je verschillende wijnen. Onze keus voor de fiets als vervoersmiddel is met name vanwege de kleine weggetjes tussen de ranken door. Een fijne bijkomstigheid is dat je niet meer achter het stuur hoeft en dus tijdens het wijnproeven ook je glas leeg kunt drinken. Je slaapt in de wijnstreek en als de dagjesmensen weg zijn, geniet je ’s avonds van een rustige en heerlijke maaltijd bij een van de vele restaurants. Vraag zeker naar de beste bijpassende wijn, je bent tenslotte in dé wijnstreek van Zuid-Afrika.

Overnachten: 2 nachten in een guesthouse tussen de wijngaarden
Excursie: fietstocht met gids door de wijnvelden met 3 wijnproeverijen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • lunch tijdens de wijnfietstocht

  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1: aankomst in het wijngebied

Wijnhuizen Stellenbosch Zuid-AfrikaOp nog geen uur rijden vanaf Kaapstad bevind je je midden in een bekend wijngebied van Zuid-Afrika. Je slaapt in Stellenbosch, Franschhoek of Paarl, allemaal gelegen in het hart van deze wijnstreek. In deze omgeving zijn meer dan tweehonderd wijnhuizen gebouwd. Wijnen van druiven als Cabernet Sauvignon worden hier gemaakt bij wijnhuizen als Spier of Blauwklippen. Dit ga je zien én proeven. Op weg naar je guesthouse heb je alle tijd om Stellenbosch te bekijken. Dit is de op één na oudste stad van Zuid-Afrika en dat zie je terug in de originele gebouwen. Wandelend door het centrum zie je de Kaap-Hollandse stijl. Kan je niet wachten tot de wijnproeverij van morgen, bezoek dan alvast een wijnhuis in de buurt.

Fietsen door de wijngaarden - StellenboschDag 2: fietsen door de wijnvelden

Reistijd circa 11 km

Een extra boterham voor een sportieve dag is geen overbodige luxe. Je transfer naar en van het startpunt is geregeld, zodat je na het wijnproeven niet meer hoeft te autorijden. Neem genoeg water mee en trap door het glooiende landschap. Je laat de grote wegen achter en fietst in een groep van 10 tot maximaal 20 man tussen de wijngaarden door. De gids stopt onderweg meerdere keren en legt je met de druiventrossen in de hand het productieproces uit. Je fietst naar twee wijnhuizen en een brandystokerij om de specialiteiten van het huis te proeven. Je zintuigen zullen hun werk doen, zodra de glazen zijn ingeschonken. Om de proeverijen niet te zwaar op de maag te laten vallen, kun je bij een van de wijnhuizen lunchen (exclusief). Aan het eind van de fietstocht word je weer terug naar je guesthouse gebracht.

Dag 3: vertrek Stellenbosch Zuid-Afrika vakantie

Vandaag hoef je niet vroeg uit de veren, want de reistijd is relatief kort. Als je niet wilt uitslapen, dan heb je tijd genoeg om bijvoorbeeld Stellenbosch nog een keertje in te gaan en wellicht een van de musea te bezoeken. In het Dorpsmuseum zijn oude huizen gerestaureerd in de oorspronkelijke staat. Hier zie je het leven uit vroeger tijden. Stap aan het eind van de ochtend in de auto en je kunt op rustig tempo je reis vervolgen. Indien je vandaag richting Kaapstad gaat, dan kom je na een uurtje rijden bij de bouwsteen Ontdek de Kaap.

Ben je de reis in Kaapstad begonnen, dan reis je dwars door het binnenland met de bouwsteen Thuis op Route 62.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Bijsonder plekkie: Kaapse wine estate

Reissom: € 265,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten midden in de wijngaarden met ontbijt, fietstocht met gids door de wijnvelden en 3 proeverijen

Midden in de wijngaarden hebben wij een bijsonder plekkie gevonden, een typisch Kaapse Wine Estate. Uiteraard krijg je hier een rondleiding in de wijnkelder en proef je de lekkerste wijnen. Maak een wandeling door de wijngaarden en neem de sfeer in je op. ’s Avonds kun je hier ook dineren. Wij vonden het ook de moeite waard om het centrum van Stellenbosch in te gaan, waar je sfeervol kunt eten bij diverse restaurants. Neem plaats op een met lampjes verlichte veranda en geniet van de levendigheid op straat.

Happend & stappend door Stellenbosch

.

Reissom: € 58,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Wandeltocht door Stellenbosch, incl. hapjes en drankjes, excl. transfers

Je slaapt in Paarl, Franschhoek of Stellenbosch. Allen authentieke plaatsen in de bekendste wijnregio van Zuid-Afrika. Wil je sowieso het kleine maar gezellige centrum van Stellenbosch ontdekken? Maak dan samen met een gids een wandeltocht door de hoofdstraat van Stellenbosch. Onderweg maak je diverse stops en proef je de lekkerste lokale lekkernijen. Van Kaapse wijntjes tot warme en koude snacks en zoetigheden. Maak ondertussen ook kennis met gepassioneerde food artists, de lokale geschiedenis, straatkunst en architectuur. Je gids kan je er van alles over vertellen.

Welke optie wil je aanvragen?

Op de fiets tussen de wijnranken
Bijsonder plekkie: Kaapse wine estate
Happend & stappend door Stellenbosch
x