Zuid-Afrika reis: Camps Bay

Ontdek Kaapstad – strand

Kaapstad strand

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Kaapstad strand
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 324,-p.p. bij 2 personen

Dit is volgens ons een fijne plek om je reis door Zuid-Afrika op een relaxte manier af te sluiten of juist te beginnen. Naast de Tafelberg en het historische centrum, staat de omgeving van Kaapstad ook bekend om zijn kusten, Kaap de Goede Hoop en zeldzame Afrikaanse pinguïns.

Je verblijft op een plek vlakbij het strand van Camps Bay of Houtbaai net waar nog een leuk plekje beschikbaar is. In onze zomer is het niet altijd strandweer maar je kan lekker uitwaaien. Vaak is de zee te wild dus daarom heeft je accommodatie ook een zwembad. Houtbaai en Camps Bay zijn beide een goede uitvalsbasis om met de huurauto een dagtocht naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke puntje van Afrika, te maken. Wandel naar de oude vuurtoren en ga picknicken in het nationale park.

Overnachten: 3 nachten in kleinschalige guesthouse bij het strand
Transport: geen
Maaltijden: ontbijt
 • Autohuur

 • Maaltijden naast het ontbijt

 • Optionele excursies:
  – Bezoek aan Robbeneiland
  – Bezoek Kaap de Goede Hoop en de Pinguïnkolonie
  – Kerk en Township Tour (Kerk alleen mogelijk op zondag)

 • Fooien

Houtbaai is een pittoreske vissershaven en Camps Bay is wat levendiger maar liggen beide bij een spierwit zandstrand zo’n halfuurtje rijden van het centrum van Kaapstad. De baaien rond Kaapstad vormden ooit een natuurlijke haven met veel beschutting voor de vloot van de VOC. De Hollanders bouwden hier scheepswerven en bij Houtbaai werd het hout uit de bossen gebruikt voor de reparatie van de schepen dus daar de naam Houtbaai.

In Houtbaai en Camps Bay zijn diverse restaurantjes en ook supermarkten in de buurt. En natuurlijk ben je in een halfuurtje in Kaapstad. We hebben verschillende comfortabele guesthouse hier gevonden waar je de komende nachten gaat verblijven.

Kaapstad - Boulder beach

Na het ontbijt kun je de auto instappen voor een rit richting Kaap de Goede Hoop. Er zijn diverse wandelingen in het park te maken en naast de vele vogelsoorten kwamen we onder meer bavianen, elanden, schildpadden en struisvogels tegen. Na een picknick in het park kun je doorrijden naar de pinguïn kolonie (toegang €3,- p.p.) nabij Simon’s Town. Bij Foxy Beach kun je ze vanaf een houten  platform van dichtbij bekijken en bij Boulders Beach kun je je snorkel op zetten en als je geluk hebt een stukje met ze gaan zwemmen.

’s Middags trekken wij richting het relaxte strand want daar kom je hier natuurlijk ook voor. Lekker bijkomen aan de stranden of blijf hangen bij het zwembad van je kleinschalige verblijf.

Wil je je verblijf aan het strand in Kaapstad nog een paar nachten verlengen, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wanneer je pas ’s avonds laat terugvliegt dan is het ook mogelijk om een late check-out voor je te reserveren.