Ontdek Kaapstad – strand

Kaapstad strand

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Kaapstad strand
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 324,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. ontbijt

Dit is volgens ons een fijne plek om je reis door Zuid-Afrika op een relaxte manier af te sluiten, of juist te beginnen. Naast de Tafelberg en het historische centrum, staat de omgeving van Kaapstad ook bekend om zijn kusten, Kaap de Goede Hoop en zeldzame Afrikaanse pinguïns.

Je verblijft op een plek vlakbij het strand van Houtbaai of Camps Bay, net waar nog een leuk plekje beschikbaar is. In onze zomer is het niet altijd strandweer, maar je kan lekker uitwaaien. Vaak is de zee te wild, dus daarom heeft je accommodatie ook een zwembad. Houtbaai en Camps Bay zijn beide een goede uitvalsbasis om met de huurauto een dagtocht naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke puntje van Afrika, te maken. Wandel naar de oude vuurtoren en ga picknicken in het nationale park.

Overnachten: 3 nachten in kleinschalig guesthouse bij het strand
Transport: geen
Maaltijden: ontbijt
 • Autohuur

 • Maaltijden naast het ontbijt

 • Optionele excursies:
  – Bezoek aan Robbeneiland
  – Bezoek Kaap de Goede Hoop en de Pinguïnkolonie
  – Kerk en Township Tour (Kerk alleen mogelijk op zondag)

 • Fooien

Dag 1 – Houtbaai of Camps Bay, aankomst

Kaapstad heeft een geweldige ligging, direct aan zee met verschillende baaien en stranden met ieder hun eigen karakter. Hier kun je buiten de drukte van de stad perfect een paar dagen bivakkeren en de omgeving van Kaapstad verkennen.

Houtbaai, met zijn pittoreske vissershaven en een spierwit strand, ligt zo’n half uur rijden ten zuiden van het centrum van Kaapstad. Camps Bay ligt tussen Houtbaai en Kaapstad in en is een hippe badplaats waar de rich & famous graag komen. In beide wijken hebben wij verschillende leuke kleinschalige guesthouses gevonden, ieder met fijn zwembad, comfortabele kamers en een fijn terras om te relaxen. Afhankelijk van de beschikbaarheid boeken wij een guesthouse voor je, waarbij een ding zeker is; je kunt er heerlijk ontspannen en genieten van het goede Kaapse leven.

Dag 2 en 3 – Houtbaai of Camps Bay, vrije dagen

Houtbaai ligt aan het begin van Chapman’s Peak Drive, één van de mooiste autoroutes ter wereld die slingert langs de Kaapse kust. Na het ontbijt kun je de auto instappen voor een rit richting Kaap de Goede Hoop. Er zijn diverse wandelingen in het park te maken en naast de vele vogelsoorten kwamen we onder meer bavianen, elanden, schildpadden en struisvogels tegen. Na een picknick in het park kun je doorrijden naar de pinguïnkolonie (toegang €3,- p.p.) nabij Simon’s Town. Bij Foxy Beach kun je ze vanaf een houten platform van dichtbij bekijken en bij Boulders Beach kun je je snorkel op zetten en als je geluk hebt zelfs een stukje met ze gaan zwemmen.

Tip: Lijkt het je leuk om de Chapman’s Peak Drive te doen per motor met zijspan? Kijk dan onderaan de pagina voor deze bijzondere excursie die je kunt toevoegen aan je reis!

Zowel in Houtbaai als Camps Bay zijn diverse restaurants en ook supermarkten in de buurt. Ons favoriete restaurant aan het strand is Dunes in Houtbaai. Terwijl de zon langzaam onder ging, zaten wij hier met onze voeten in het zand te genieten van gegrilde vis met een glas chardonnay. Ga je voor Camps Bay? Dan is The Chinchilla Rooftop Café een leuke plek voor een sundowner cocktail.

Dag 4 – Houtbaai of Camps Bay, vertrek

Voor veel reizigers is dit de laatste bestemming op hun reis door Zuid-Afrika. De meeste vluchten terug naar Amsterdam vertrekken pas ’s avonds, dus je hebt nog heel de dag om van het strand in Zuid-Afrika te genieten. Wil je je verblijf aan het strand in Kaapstad nog een paar nachten verlengen, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wanneer je pas ’s avonds laat terugvliegt dan is het ook mogelijk om een late check-out voor je te reserveren, laat het ons even weten dan plannen we dit voor je in.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Ontdek Kaapstad per motorfiets met zijspan

Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Rondrit inclusief zijspan met chauffeur, leren jas, helm, goggles en benzine

Ontdek Kaapstad en zijn omgeving per motorfiets met zijspan! Een droom voor velen. Samen met een motorchauffeur ontdek je al het moois in deze bijzondere stad, rij langs de Atlantische kust, via Chapsman’s Peak richting Simon’s Town. Er kunnen naast de chauffeur nog twee passagiers mee; één in de zijspan en één achter de chauffeur. Na zo’n vier uur stap je af en ben je een hele mooie ervaring rijker.

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek Kaapstad – strand
Ontdek Kaapstad per motorfiets met zijspan
x