Kanoen in Wilderness

Peddelen in Wilderness

Wilderness - Tuinroute

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Wilderness
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 259,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. kanohuur

Verscholen tussen bossen en stranden op de Tuinroute ligt Wilderness, in onze ogen dé plek voor natuurliefhebbers. Maar ook als je al eens op de Tuinroute hebt getoerd en op zoek bent naar nieuwe plekjes. Deze dagen laat je je auto staan, hop de natuur in. Al peddelend kano je het Wilderness National park door. Aan weerskanten lijken torenhoge bomen en bergpieken gigantisch vanaf het water. Halverwege meer je aan, tijd voor een real-nature picknick bij de waterval. Met een volle buik vaar je terug. De rest van de middag heb je tijd om meer te zien van het gebied of, bij mooi weer, te zonnebaden op het strand. Je guesthouse ligt op enkele minuten van zee en gezellige restaurants.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol guesthouse
Excursie: kanohuur
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt, ook eventuele picknick

  • entreegelden

Wilderness guesthouseDag 1: Wilderness – Tuinroute

Wilderness ligt tussen de Outeniqua bergen en de Indische Oceaan. Dit kleine plaatsje is wel populair, maar oogt niet toeristisch door het kleine centrum en de vakantiehuizen die opgaan in de groene heuvels. In het gelijknamige Wilderness National Park loop je langs de enorme Yellowwood bomen en volg je antilopes zoals de Bosbok en Duiker op rustige bospaden. Er zijn verschillende wandeltrails, van 2 tot 4 uur. Wij raden de Giant Kingfisher Trail aan, dit is namelijk de enige route die leidt naar een waterval waar je mag zwemmen en picknicken. De wandeling is 3,5 km lang en duurt gemiddeld 3 uur.

Je slaapt in een gezellig guesthouse op een paar minuten lopen van de frisse zeelucht. Binnen no-time ben je op het strand voor een wandeling bij zonsondergang. Zoek ’s avonds één van de restaurants in het dorp op en eindig met een cocktail bij ‘Cocomo’.

Kanotocht TuinrouteDag 2: kanoën op de Touwsrivier

Vandaag ga je kanoën. Na het ontbijt vertrek je met de auto richting de Touwsrivier. Stop onderweg bij de buurtsuper voor je eigen picknickpakket en met je zwemspullen onder de arm ben je klaar om het water op te gaan. Na een paar peddelslagen zoef je door het water. De kampeerders aan de oever zwaaien en moedigen je aan: ‘sneller, sneller!’ Minder vaart zodra je het bos invaart. Naast je torenen de bergen en boomtoppen boven je uit. Vogelspotters opgelet, want de Knysna Lourie is in de buurt. Na ongeveer 40 minuten meer je aan bij een strandje. Te voet volg je een bospaadje die leidt naar een kleine waterval. Tijd om de picknick tevoorschijn te halen! Over dezelfde rivier peddel je terug naar het startpunt van je kanotocht. De rest van de middag heb je vrij te besteden. Wil je het gebied nog wat verder verkennen, huur dan bijvoorbeeld een mountainbike en kies een van de andere trails.

Tip: rijd richting Timberlake Organic Village. Kleine winkeltjes verkopen biologische, verse producten en handwerken. Een aanrader is restaurant Zucchini.

Dag 3: vertrekTuinroute langs de kust

’s Ochtends heb je tijd voor een laatste strandwandeling. Wilderness staat tenslotte ook bekend om z’n lange, witte zandstranden. Bij terugkomst staat het ontbijt voor je klaar op de patio. Vers fruit, yoghurt en muesli met een warm ontbijt zoals jij het lekker vindt.

Met je huurauto ga je na het ontbijt verder op je Zuid-Afrika reis. Vervolg je weg richting Kaapstad langs de Route 62 of kajak met walvissen bij Hermanus. Kom je juist vanuit Kaapstad gereden, neem dan een kijkje in het alledaagse leven van de Xhosa bevolking. Krijg jij de zogenaamde ‘kliktaal’ onder de knie?

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan