Ontdek de Kaap

Kaapstad

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Keuzeopties
  • Kaart
Reisschema: Kaapstad
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 252,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. kookles en wandeling met gids

Kaapstad, een van de meest bruisende steden van Zuid-Afrika. In deze wereldstad hoef je je niet te vervelen en er is voor ieder wat wils. De Tafelberg is de trots van Kaapstad en rijst midden in de stad omhoog. De hippe stranden van Camps Bay en Houtbaai, de pinguïns op Boulders Beach en het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent 'Kaap de Goede Hoop'. Kortom: er is ontzettend veel te beleven.

De Afrikaners staan bekend om hun goede eetlust. De mengelmoes van culturen vind je ook terug in de Cape Malay keuken. In deze Kaapstad-bouwsteen breng je een bezoek aan de bekende wijk Bo-Kaap met haar felgekleurde huisjes en ga je samen met een lokale gastvrouw heerlijke gerechten bereiden uit de Cape Malay-keuken. Daarna krijg je een rondleiding door de bekendste straten van de wijk, en ga je langs de winkels waar de specerijen en kruiden te koop zijn.

Overnachten: 3 nachten in gezellige guesthouses, centraal gelegen
Excursie: Cape Malay kookles + Bo-kaap wandeling met lokale gids
Transport: Geen
Maaltijden: Ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Keuzeopties voor je verblijf:
- slaap in ons bijsonder plekkie: Kaapstad comfort

Excursies die je toe kunt voegen:
- kerk- en townshiptour
- Tafelberg wijnsafari
- culinaire fietstocht

Kijk hier voor alle keuzeopties in Kaapstad.

Kaapstad Zuid-Afrika

Dag 1: Aankomst in Kaapstad

Begin je je reis door Zuid-Afrika in Kaapstad, dan zorgen wij voor een transfer van de luchthaven. Is Kaapstad de laatste stop van je Zuid-Afrika-reis, dan kom je in de loop van de ochtend bij je guesthouse aan. De guesthouses die wij gebruiken hebben een goede ligging ten opzichte van het centrum en het Waterfront. Je hebt een ruime kamer met alle faciliteiten. Het guesthouse verzorgt een ontbijt en heeft een zitkamer om te relaxen. Ook is er een tuin met zwembad.

In de middag bezochten wij het Waterfront waar je veel barretjes, restaurants en een groot winkelcentrum vindt. Ook is er het Two Oceans Aquarium met vissen, zeehonden, pinguïns, zeepaardjes en haaien. Je kunt je hier goed vermaken.

Straatjes Kaapstad Zuid-Afrika

Dag 2: De Bo-Kaap en Robbeneiland

Om 09:00 uur wacht een lokale gids op je in de wijk Bo-Kaap voor de rondleiding. De Nederlandse VOC heeft in Kaapstad duidelijke sporen achter gelaten. Aziatische slaven, ook wel Cape Malays genoemd, uit de zeventiende en achttiende eeuw hebben in de Bo-Kaap hun thuis gevonden. De huisjes zijn na de afschaffing van de slavernij in de mooiste kleuren geschilderd, ter compensatie van de kleurloze kleding die ze moesten dragen.

De Cape Malays brachten ook een heerlijke, gelijknamige keuken mee naar Zuid-Afrika. Je bezoek aan deze stad is dan ook niet compleet zonder deze gerechten te hebben ervaren. Na je bezoek aan de Bo-Kaap krijg je kookles bij een Afrikaanse dame thuis. Ter afsluiting laat ze je zien waar je de ingrediënten kunt kopen.

Kaapstad: Robbeneiland

Na de middag kun je een bezoek brengen aan Robbeneiland, het beroemde eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. We raden je aan deze excursie vooraf zelf al te boeken in verband met de beschikbaarheid op de boot. Wij helpen je daar dan graag mee.

’s Avonds vonden we het goed vertoeven in een van de moderne restaurants bij Camps Bay. Dit strand ligt achter de Tafelberg bij de Lion’s Head. Met palmbomen, brede stranden en hippe restaurants is dit een van onze favoriete plekken.

 

Zuid-Afrika : Kaapstad

Dag 3: Tafelberg en Kaap de Goede Hoop

Vandaag heb je de hele dag voor jezelf. Heb je nog geen genoeg van de geschiedenis van de stad, dan kun je een bezoekje brengen aan het Nederlandse VOC-fort. Wil je de natuur in, dan kun je een kijkje nemen in de prachtige botanische tuinen van Kirstenbosch aan de andere kant van de Tafelberg.

We raden je aan om ’s morgens naar de Tafelberg te gaan, aangezien ’s middags de top vaak verstopt zit achter een dik wolkendek, het ‘tafelkleed’. Kijk ook eens bij onze Tafelberg wijnsafari om de tafel op een exclusieve manier te ontdekken. Een minder bekende berg is de Lion’s Head. Na een wandeling van drie uur word je beloond met een net zo mooi uitzicht, maar dan met minder medereizigers.

 

Kaap de Goede HoopIn de middag heb je alle tijd om het meest zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika te bezoeken: Kaap de Goede Hoop. Op de heenweg zie je de ruige kustlijn van de Cape Peninsula en op de weg terug de schattige Kaapse pinguïns bij Boulders Beach.

Na een lange, maar indrukwekkende dag, is het lekker om even bij te komen aan het zwembad in je guesthouse om je vervolgens klaar te maken voor een heerlijk diner. Kies bijvoorbeeld voor een van de vele restaurants op Long Street.

Pinguïns Zuid-Afrika Dag 4: vertrek Kaapstad

Als Kaapstad het startpunt van je reis door Zuid-Afrika is, dan kun je de reis vervolgen richting de wijnstreek van Zuid-Afrika. In ongeveer een uur rijden ben je in Stellenbosch waar je (vergeleken met Kaapstad) in een oase van rust komt. Het is een knus provinciestadje waar je op de fiets tussen de wijnranken lokale wijnhuizen bezoekt.

Sluit je je Zuid-Afrika-reis af in Kaapstad, dan vertrekt je vlucht meestal ‘s avonds. Je hebt dan nog een dag in Kaapstad. Er is genoeg te doen, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. De Kirstenbosch botanische tuinen vinden wij een leuke plek om met een picknick je Zuid-Afrika-reis af te sluiten. Staat het weer een picknick niet toe, dan kun je ook lekker eten in de bistro.

.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort

Reissom: € 337,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: inclusief ontbijt, Cape Malay-kookles en Bo-Kaap-wandeling met lokale gids

Zoek je wat meer comfort in Kaapstad? Dan slaap je in ons bijsonder plekkie met wat meer comfort. Nog steeds kleinschalig en tussen de bezienswaardigheden door kun je relaxen in de tuin/op het terras. Ideaal als je even de drukte van de stad wilt ontwijken. Ook zijn de kamers voorzien van een tv en is er wifi in het pand. Daarnaast kun je genieten van het zwembad in Kaapstad.

Optionele excursie: kerk- en townshiptour

Reissom: € 44,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: entreegelden, transfers en een gids

Bezoek samen met een lokale gids een van de townships in Kaapstad. Townships zijn gevormd in de tijd van de apartheid, maar nog steeds leeft een groot deel van de bevolking in deze buitenwijken. De sfeer is bijzonder; armoede is zichtbaar, maar niet voelbaar. Opgewektheid, hoop, strijd en kracht stralen uit. Je ziet de shacks, woningen van golfplaat en hout, drinkt een biertje in de shebeen (lokale pub) en bezoekt een kindertehuis. Enkel op zondag breng je een bezoek aan een lokale kerk.

Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari

Reissom: € 117,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: vervoer in een 4x4, gids, snacks en diverse wijnen

De safari begint aan de voet van de Tafelberg waar een gids je ophaalt in een 4×4. In een paar uur tijd rijd je de Tafelberg op, via een weg die voor normaal publiek niet toegankelijk is. Op een mooie plek op de berg worden een paar stoeljes neergezet, waar je kunt plaatsnemen. Terwijl jij geniet van het geweldige uitzicht over Kaapstad, schenkt de gids de heerlijkste Durbanville wijnen voor je in. Naast de lekkerste wijnen worden er ook diverse snacks geserveerd.

Optionele excursie: culinaire fietstocht

Reissom: € 48,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: gids, helm en proeverijen onderweg

Je ontdekt de keuken van Kaapstad fietsend door specifieke wijken en genietend van traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten. Je bezoekt de wijk Bo Kaap, de Atlas specerijenmarkt, de Waterkant en de wijk Green Point onder begeleiding van een lokale gids. De fietstocht is ongeveer twaalf kilometer lang en duurt vier uur. Je stapt om 09:30 uur op de fiets. Tijdens de tocht proef je gerechten zoals een broodje met boerworst, biltong, bobotie en koeksister. Ook word je voorzien van thee en water onderweg.

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan