Leer Zuid-Afrika écht kennen

Als je naar Zuid-Afrika gaat, dan wil je natúúrlijk de hoogtepunten zien, want Kaapstad, de Tuinroute en Krugerpark – en als het even kan de hele Big Five – mag je natuurlijk niet missen. Maar het liefste leren we een land tijdens onze reis ook écht leren kennen en ontdekken en daarvoor gaan we graag een stapje verder dan de highlights. We willen de mensen ontmoeten die in het land wonen, een praatje met ze maken en leren van hun cultuur. En het liefst komen we op plekken die andere reizigers nog niet ontdekt hebben. Hier, bij Riksja Zuid-Afrika, vertellen we je natuurlijk wat er zoal te zien en doen is in Zuid-Afrika, maar juist ook waarom we verliefd zijn geworden op het land!

Bouw je eigen reis

Wil jij ook naar Zuid-Afrika? Superleuk! Met onze bouwstenen kun je je eigen Zuid-Afrika-reis samenstellen, precies zoals jij het wilt. Wij, Zuid-Afrikafanaten Judith, Frederique, Stanley, Anne en Robert-Jan, helpen je graag met puzzelen.

Of je nu gaat om wild te spotten, wijn te proeven of kennis te maken met de lokale bevolking, in Zuid-Afrika kan het allemaal en nog veel meer. Veel reizigers gaan voor de Big Five en de vele wildparken bieden dan ook gegarandeerd een fantastische safari-ervaring. Maar zo groot als het land is, zo divers is het ook. Kies uit onze slaapplekken, van bijenkorfhuisjes en safarilodges tot een struisvogelboerderij. Of stel je Big Five-activiteiten samen: fietsen door wijnvelden, kajakken met walvissen of wandelen door de townships. Wat je ook kiest, we zorgen ervoor dat je Zuid-Afrika echt leert kennen.

Lekker weer?

In Zuid-Afrika zijn de seizoenen precies tegengesteld aan die van ons. Dit betekent dat het in onze wintermaanden daar zomer is. De verschillen tussen de winter en zomer zijn niet groot, waardoor je weinig rekening hoeft te houden met het klimaat bij het plannen van je reis. Zuid-Afrika kent een gemiddelde temperatuur van 25 °C.

Het land is het hele jaar goed te bereizen, maar de zomervakantie (juli en augustus) is altijd snel volgeboekt. Zuid-Afrika wordt in deze maanden massaal door Europese toeristen bezocht, dus het is de moeite waard om net buiten de zomer te reizen. Niet alleen is het dan rustiger, ook geniet je dan van het zomerse weer.

Walvissen spotten doe je tot en met november.