Home > Over ons > Wie zijn wij?
Zuid-Afrika specialisten

Over Zuid-Afrika online

 Zuid-Afrika specialist

Zuid-Afrika online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde. 

Specialist Zuid-Afrika online is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele Zuid-Afrika reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, vliegtuig, trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we in Zuid-Afrika een hulpproject. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma's van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze Zuid-Afrika rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Zuid-Afrika specialist - Judith Konneman

Judith Konneman

Zuid-Afrika reisspecialist

Als kind heb ik veel met mijn ouders gekampeerd in Europa, wat erg leuk was. Tijdens mijn toeristische studie kwam ik vervolgens door een ‘schoolrondreis’ in aanraking met mijn eerste ‘verweg-bestemming’ Thailand. Dit heeft een grote indruk op me gemaakt heeft. Voor stage en na mijn studie heb ik op Aruba gewoond, heerlijk die Caribische sfeer en dit gaf me de kriebels om mijn droom werkelijkheid te laten worden: een rondreis van 9 maanden door Zuid-Amerika, fantastisch! Bij terugkomst aan de slag gegaan als reisspecialist Peru en Bolivia, wat ik twee jaar met veel plezier heb gedaan heb. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en dus een nieuwe bestemming: Zuid-Afrika. Met veel enthousiasme ben ik aan deze nieuwe bestemming begonnen. Een land dat mijn interesse heeft gewekt door de geweldige verhalen over de prachtige, wilde dieren, vriendelijke mensen, heerlijk eten van de braai, afwisselende landschappen en zalige wijntjes: de ideale combinatie voor een vakantieland lijkt me. Je kunt zeker wel raden wat mijn volgende reisbestemming zal zijn…

Verder: voetballen, mountainbiken, zee, terrasje, films

 Marleen Koen

Zuid-Afrika reisspecialist

Vroeger ging ik met mijn ouders al vaak op vakantie, voornamelijk in Europa. Na onze eerste ‘verre’ vakantie naar Tunesië op mijn 14e wist ik dat ik toerisme wilde studeren, ik ging naar de NHTV in Breda. Hier mocht ik op uitwisseling naar Portugal en ik was nog geen maand thuis of ik vloog alweer naar Hoedspruit, Zuid-Afrika voor stage! Per toeval kwam ik hier terecht, maar spijt heb ik zeker niet gehad. Wow, wat een prachtig land en wat een vriendelijke, gastvrije mensen. Ook kreeg ik de kans om naar Mozambique te gaan. Een uitgestrekt landschap vanaf de duinen en, behalve de lokale speervissers, geen mens te bekennen op het mooie zandstrand. Heerlijk die rust! Een half jaar later was ik alweer terug in Zuid-Afrika, dit keer voor mijn scriptie onderzoek en meteen een rondreis eraan gekoppeld. Ik was erg nieuwsgierig geworden naar de veelbesproken Kaapstreek en bovendien voelde het land ondertussen als een tweede thuis. Het was een prachtige ervaring en ik kan niet wachten om weer terug te gaan!

Zuid-Afrika specialist - Marleen Koen
Zuid-Afrika product manager - Maranke Visser

Maranke Visser

Product manager Afrika

In 2004 liep ik met mijn diploma Toeristisch Management in de hand, het gebouw van de NHTV uit. In de ban van het reisvirus ben ik naar het Caribisch gebied vertrokken om werkervaring in het buitenland op te doen. Terug in Nederland werd ik reisspecialist Afrika en inmiddels werk ik ruim vier jaar bij Riksja Travel. In augustus 2010 heb ik een reis door Zuid Afrika gemaakt waarin ik opnieuw onze reismogelijkheden heb uitgezocht. De overnachting in de bush was voor mij een hoogtepunt van de reis. Ik sliep in een klein tentenkamp middenin de bush. Heet water en de maaltijden worden op het houtsvuur bereid, 's avonds brengt een gids je via het met olielampen verlichtte pad naar je tent, waar je rustig in slaap valt terwijl je de dieren rondom hoort struinen. De foto hiernaast is gemaakt in Oudtshoorn op een struisvogelfarm.

Verder: gezelligheid, reizen, uit eten, vrienden en familie


Reizen met Riksja Travel

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze Zuid-Afrika reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Zuid-Afrika online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Zuid-Afrika.


Zuid-Afrika online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.