Home > Over ons > Wie zijn wij?
Zuid-Afrika specialisten

Over Zuid-Afrika online

 Zuid-Afrika specialist

Zuid-Afrika online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Riksja Travel is lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Judith Konneman

Zuid-Afrika reisspecialist

Zuid Afrika, wat een bestemming! Sinds vorig jaar mag ik dit land aan mijn lijstje toevoegen, en met stip. Het is voor mij de ideale mix van cultuur, ruige kustlijn, ontmoetingen met de vriendelijke bevolking en natuurlijk het spotten van wilde dieren.

Mijn hoogtepunt was de ontmoeting met een van de grijze reuzen in een privéreservaat nabij het Krugerpark. In een stoere jeep waren we al vroeg in de ochtend vertrokken, onze gids vertelde ons over het spotten van wild, toen hij ineens linksaf sloeg. Na hobbel de bobbel over een stoffig pad en het omzeilen van takken kwam de jeep tot stilstand en keek ik recht in de ogen van een enorme olifant. Mijn hart bonst in mijn keel, wat een intens en bijzonder moment. Ik kon ‘m ruiken, hoorde hem kauwen op wat blaadjes en voelde de wind van zijn wapperende mega oren in mijn gezicht. Wow! Onder het genot van een Zuid Afrikaans wijntje denk ik er nog vaak aan terug…
Zuid-Afrika specialist Marleen

 Marleen Koen

Zuid-Afrika reisspecialist

Toen ik bij Riksja de vacature van Zuid-Afrika specialiste zag staan, wist ik, die is mij op het lijf geschreven. Na een stage bij één van de bush lodges in Kruger, scriptie-onderzoek in Pretoria en een rondreis door het land voelde ik mij een echte kenner. Riksja sprak mij direct aan door het enthousiasme en de passie die achter het bedrijf ligt. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik hier aan de slag kon. Elke dag vertel ik met plezier over het land, de gastvrijheid van de mensen en het heerlijke eten.

Ondertussen ben ik weer terug geweest in Zuid-Afrika wat nu echt als een thuis voelt. Mijn hoogtepunt was met stip het verblijf in de bush. Die spanning van de safari, speurend naar de Big 5. Na een diner bij het kampvuur lag ik uitgeput in mijn bed te luisteren naar brullende leeuwen op de achtergrond... onvergetelijk!

Anneloes Duine

Zuid-Afrika reisspecialist

Ontdekken, zien en beleven zat er al vroeg in. Een speurtocht met knapzak op mijn schouder, stedentrips tijdens mijn studie en een jaar wonen en werken in het buitenland. Mijn keuze stond vast. Ik wilde werken in het toerisme. Mijn (kinder)droom werd werkelijkheid toen ik aangenomen werd bij Riksja Travel; een bedrijf waar ik met enthousiasme kan vertellen over mijn reiservaring en reizigers kan helpen puzzelen aan hun unieke reis. 

Het leukste vind ik kennis maken met de lokale bevolking. Dit maakt mijn reisbeleving ècht. Bij Riksja Travel wordt gezocht naar reisonderdelen die deze ontmoeting mogelijk maken. Hierdoor beleeft iedereen zijn/haar reis weer anders. Dat maakt reizen zo leuk. Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze reizigers? Je kunt het lezen op onze travelnotes.
Zuid-Afrika specialist Anneloes
Zuid-Afrika specialist Maranke

Maranke Hellburg

Product manager Zuid-Afrika

Riksja Travel, een reisorganisatie met passie en enthousiasme. Met trots en veel plezier werk ik samen met mijn collega’s aan de bouwstenen van Zuid-Afrika online. We proberen grenzen te verleggen, iets wat voor mij letterlijk is gelukt. Voordat ik hier kwam werken was Aruba mijn verste reis. Inmiddels zijn grenzen vervaagd en kan ik mijn weg in Afrika goed vinden. Ik probeer een combinatie van bouwstenen te maken waarin je verrast wordt door een beleving die net iets anders dan dat je verwacht. Zo kiezen we bewust voor een wandeling door een township in Zuid-Afrika omdat je dan sneller een praatje maakt met de bewoners en deel uit maakt van het leven.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze Zuid-Afrika reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Zuid-Afrika online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Zuid-Afrika.


Zuid-Afrika online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.