Home > Praktisch > Lekker weer?

Klimaat Zuid-Afrika

Wanneer is de beste reistijd?

In Zuid-Afrika zijn de seizoenen precies andersom dan bij ons. Dit betekent dat het in onze wintermaanden in Zuid-Afrika zomer is. De verschillen tussen de winter en zomer zijn niet groot, waardoor je weinig rekening hoeft te houden met het klimaat bij het plannen van je reis. Zuid-Afrika een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Ondanks dat het land een enorm oppervlakte beslaat, zijn de temperatuurverschillen tussen de onderliggende gebieden minimaal.

Hoogseizoen
Zuid-Afrika is het hele jaar goed te bereizen, maar december en januari is een hoogseizoen. In deze maanden hebben de Zuid-Afrikanen zomervakantie en deze wordt veel in eigen land doorgebracht. Vooral het Krugerpark, Uhmlanga en de Tuinroute zijn populair. Accommodaties kunnen in deze periode snel vol zitten, dus we raden je aan om tijdig te boeken.

Alle seizoenen op een rijtje

December t/m maart (zomer): de gemiddelde temperatuur is 26 graden met veel zon. Ondanks dat een groot deel van Zuid-Afrika aan de kust ligt, is het niet echt een strandbestemming. Je kunt heerlijk uitwaaien, maar zie jezelf niet onder een palmboom op het strand liggen. Naast zon zijn ook mist en regen normaal voor de zomer. Door de hoge luchtvochtigheid kan het benauwd zijn.

Maart t/m mei (herfst): de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en 26 graden. De herfst is een goede reisperiode.

Juni t/m september (winter): deze maanden koelt het af naar een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Doordat er minder begroeiing is, is de kans op wildspotten in de natuurparken groot. Ook is de winter het walvissenseizoen. Dit is dé periode om walvissen langs de kust te zien zwemmen.

September t/m november (lente): de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en 26 graden. Het landschap begint weer groen te worden en de bloemenvelden staan in bloei. Hierdoor zijn de uitzichten op met name de Tuinroute spectaculair.

Stel je eigen reis samen met bouwstenen
of kies voor één van onze rondreizen


Zuid-Afrika online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.