Rondreis Zuid Afrika online
Home > Praktisch > Lekker weer?

Lekker weer?

Beste reistijd Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika online stel je samen met Zuid-Afrika reisspecialisten je ideale reis samen uit bouwstenen. Dit zijn korte Zuid-Afrika reizen van een aantal dagen verspreid door het land. Ook hebben we alvast reizen voor je samengesteld. Kijk hier voor onze Zuid-Afrika rondreizen met huurauto of onze avontuurlijke 4x4 kampeerreizen.

In Zuid-Afrika zijn de seizoenen precies andersom als bij ons. Dit betekent dat het in onze wintermaanden in Zuid-Afrika zomer is. De verschillen tussen de winter en zomer zijn niet groot, waardoor je weinig rekening hoeft te houden met het klimaat bij het plannen van je reis. Zuid-Afrika heeft een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Ondanks dat het land een enorm oppervlakte beslaat, zijn de temperatuurverschillen tussen de verschillende gebieden minimaal.
Zuid-Afrika is het hele jaar goed te bereizen, maar december en januari is een hoogseizoen. In deze maanden hebben de Zuid-Afrikanen zomervakantie en deze wordt veel in eigen land doorgebracht. Vooral het Krugerpark, Kaapstad, de oostkust en de Tuinroute zijn populair. Accommodaties kunnen in deze periode snel vol zitten, dus we raden je aan om tijdig te boeken.

Een andere populaire periode zijn onze zomermaanden (juni, juli en augustus), waarin massaal gereisd wordt door Europese toeristen. Ook hier geldt dat we je aanraden niet te lang te wachten met het maken van een beslissing over je reis.

De maanden juni-augustus zijn minder geschikt voor de 4x4 kampeerreizen. Het is dan winter in Zuid-Afrika en de temperaturen kunnen 's nachts erg laag zijn. Ben je niet bang voor een beetje kou? Dan kun je, met warme nachtkleding en een extra slaapzak, prima in deze maanden reizen per 4x4.

Het onderstaande schema geeft een globaal overzicht van de regio's en seizoenen. Voor het gemak hebben wij hierbij een opsplitsing gemaakt in drie gebieden; het noorden, oosten en zuiden.
 zomer (dec -feb)herfst (maart - mei)winter (juni -aug)lente (sep- nov)
Krugerpark safari
(noorden)


Ruim 30-35 graden met veel zon. Vochtige warmte. Kans op mist, onweer en flinke wat regen. 'S nachts koelt het snel af. Gemiddeld 26 graden. Goede reisperiode, minder kans op regen. Krugerpark droge warmte overdag, avonden koeler.Overdag maximaal 20-25 graden. Koude nachten, tot zelfs 3 graden. Minder begroeiing dus grotere kans op wildspotten in natuurparken. In Krugerpark droogste periode.
Gemiddeld 27 graden. Meer kans op regen in eind okt/nov. 's Avonds en 's nachts frisser. Het landschap begint weer groen te worden.
Koninkrijken, Drakensbergen
(oosten)


Gemiddeld 28 graden. Zomerse hitte. Vochtig en benauwd. Flinke buien in regio 
Swaziland - St. Lucia. Meer mist en regen. 'S nachts weinig afkoeling.
Gemiddeld 26 graden. Minder regen, geen vochtige warmte meer aan de kust. Warm overdag, frisjes 's avonds en 's nachts.
Gemiddeld 22 graden; aangename dagtemperatuur. Zonnig en weinig regen. Frisse avonden en ijskoude nachten. Bij Drakensberg kan er zelfs sneeuw liggen.
Gemiddeld 25 graden. Binnenland bijna geen regen en zonnige dagen. Avonden en nachten zijn fris. Langs kust neemt de kans op regen toe.
Tafelberg en Tuinroute
(zuiden)


Gemiddeld 29 graden. Heel zonnig. Kans op zomerse bui. Minste regenval. Kans op stranddagen. Flinke wind bij Kaap de Goede Hoop. Tuinroute heel warm, altijd kans op regen, ’s nachts frisser.Gemiddeld 23 graden. Bij de Kaap overdag warm en zonnig, meer kans op regen vanaf begin mei. Tuinroute overdag zonnig, frisse avonden, koude nachten. Altijd kans op regen.Gemiddeld 19 graden. Veel kans op regen; gemiddeld 1 op 3 dagen. Hierdoor wel het groene seizoen. Frisse nachten. Vergelijkbaar met Europees herfstweer.

Walvissenseizoen juli - november

Gemiddeld 22 graden, zonnig met af en toe regen. Winterregens zetten de Kaap in bloei. Hierdoor bloemrijke uitzichten op Tuinroute. 's Avonds frisser.

Walvissenseizoen juli - november

Stel je eigen reis samen met bouwstenen
of kies voor één van onze rondreizen


Zuid-Afrika online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.